SON DAKİKA



Haber > Siyaset > Karamollaoğlu: Tayyip Bey’in öyle geniş bir ufku yok

Karamollaoğlu: Tayyip Bey’in öyle geniş bir ufku yok

14 Aralık 2021 Salı - 09:28




Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu, gazeteci Mustafa Balbay’ın gündeme dair sorularını yanıtladı.





Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu, Cumhuriyet gazetesinden Mustafa Balbay’ın gündeme dair sorularını yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 'geniş bir ufku olmadığı'nı vurgulayan Karamollaoğlu “Durumunu, koltuğunu korusun hepsi o kadar. Yolun başında Amerika’ya, İsrail’e sözler vermiş, düşe kalka onları tutmaya çalışıyor” dedi.

Karamollaoğlu'nun, Mustafa Balbay'a açıklamaları şu şekilde:

"Seçimde ne olur?"

Benim kestirme konuşmamı bazıları yadırgayabilir ama ortada devlet bırakmadılar, tarım perişan, asgari ücrette açlık sınırı konuşuluyor. Bu durumda seçmen bir karar verecek. Halk bir arayış içinde, arayan Mevla’sını da bulur...


"Denetimsiz sistem"

"Başında söyledik: yüzde 50+1 yanlış, sistem yanlış. İşin başında bize Mehmet Uçum’u gönderdi. Dört saat allayıp pulladı, kafamıza yatmadığını söyledik. Sonra Şentop’u gönderdi. Ona da anlattık. Böyle denetimsiz sistem olmaz.

"Nass değil, akıl dışılık"

Ekonomideki çığırından çıkmışlığı nasla açıklamak mümkün değil. Bunun adı akıldışılık, iş bilmezlik. Bütün kurumları sat, devleti sat, sonra böyle açıklamalara gir, olmaz.  Tutturmuş faiz haram. Yüzde 20’si haram da 15’i değil mi?

“ Asgari ücret 12 bin lira olmalı”


İki ayak var: Üretim ve asgari ücret. Bugünkü koşullarda asgari ücretin 12 bin lira olması gerekir. Her yıl asgari ücrete gerçek enflasyonun yüzde 10 üstünde zam yapılırsa 5-6 yılda, açlık sınırından yoksulluk sınırına gelinir.

" ABD'ye, İsrail'e sözler vermiş"

Tayyip Bey’in öyle geniş ufku da yoktur. Durumunu, koltuğunu korusun hepsi o kadar. Yolun başında Amerika’ya, İsrail’e sözler vermiş, düşe kalka onları tutmaya çalışıyor. 

"Baraj yüzde 1 olmalı"

Baraj tartışmalarına son vermek için bunu yüzde 1’e indirmek uygun olur.


"Kemal Bey’le, Meral Hanım’la bunda birleşiyoruz"

Karamollaoğlu, " CHP’yle kurulan diyalog için yöneltilen soruya şöyle yanıt verdi:

"Tabanımıza diyoruz ki biz size başka CHP’ye başka konuşmuyoruz. Hepsi dört sözcük: ifade, düşünce, inanç özgürlüğü. Kemal Bey’le, Meral Hanım’la bunda birleşiyoruz."

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap