SON DAKİKA



Haber > Siyaset > Karamollaoğlu: "Süngüyle iktidara gelebilirsiniz ama

Karamollaoğlu: "Süngüyle iktidara gelebilirsiniz ama

08 Temmuz 2020 Çarşamba - 15:30




Karamollaoğlu, "İktidardaki arkadaşlara şu hususu hatırlatmak istiyorum. Tarihi bir söz vardır 'Süngüyle iktidara gelebilirsiniz ama süngünün üzerine oturamazsınız.' Bu söz ile anlatılmak istenen şey, baskıcı siyasetin ya da askeri gücün hayatın akışı karşısında duramayacağıdır" diye konuştu.





Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, partisinin haftalık basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. AKP'nin baskıcı bir siyaset yürüttüğüne değinen Karamollaoğlu, "İktidardaki arkadaşlara şu hususu hatırlatmak istiyorum. Tarihi bir söz vardır 'Süngüyle iktidara gelebilirsiniz ama süngünün üzerine oturamazsınız.' Bu söz ile anlatılmak istenen şey, baskıcı siyasetin ya da askeri gücün hayatın akışı karşısında duramayacağıdır" dedi. 

"11 YILDA 5 KERE PATLAYAN FABRİKA"

Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu, partisinin Balgat Eğitim Merkezinde yaptığı konuşmada, gündeme dair görüşlerini dile getirdi. Hendek'teki havai fişek fabrikasında meydana gelen patlamada hayatını kaybeden vatandaşlara Allah'tan rahmet, yaralılara şifa dileyerek sözlerine başlayan Karamollaoğlu, "Bu patlama kaza mı ihmal mi? 11 yılda 5 kere patlayan bir fabrika için neden güvenlik tedbirleri arttırılmaz. Bu konuda birçok soru işareti kamuoyunun vicdanını rahatsız etmektedir. Bu sebeple hiç olmazsa şimdi soruşturmanın titizlikle gerçekleştirilmesini temenni ediyorum." diye konuştu. 

"HÜKMÜ ALTINA ALMAK İSTEMESİDİR"

Sosyal medya düzenlemesine ilişkin de tepkisini dile getiren Karamollaoğlu, "Göreve geldiğimiz ilk günden beri gerek şahsım, gerekse muhalefetin diğer isimleri sürekli hakaret ve iftira yağmuruna tutuldu. Demediklerini bırakmadılar, mahremiyetimize kadar dil uzattılar. Bunları bir kere bile görmemiş olan bu arkadaşların derdi etik, ahlâk değil. Asıl mesele her şeye hükmetme duygusu ile hareket eden Tayyip Bey’in sosyal medyayı da hükmü altına almak istemesidir.” ifadelerini kullandı. 


HASANKEYF TEPKİSİ

Hasankeyf'teki restorasyon da  tepki gösteren Karamollaoğlu, “Bildiğiniz üzere Anadolu Ajansı geçtiğimiz gün Hasankeyf’in yeni yüzü ile misafirlerini beklediğini duyurdu. Lakin bu yeni yüz bizi hayretler içerisinde bıraktı. Öyle ki tarihi dokuyu ve doğayı koruma konusunda gösterilen başarı hayret verici. Binlerce yıldır Anadolu’dan geçen onlarca medeniyet hatta işgal girişimlerinde bile böyle bir tahribat yaşanmamıştı. Barajın inşası temelde ihtiyaç olabilir birtakım tarihi eserlerin koruma maksatlı olarak taşınmasını takdirle karşılıyorum. Ancak geriye kalan manzara hiç iç açıcı değil. Bu durumda her şeyi betona mahkûm eden AK Parti iktidarının ciddi bir başarısıdır diyebiliriz. Bu duyarsızlığı herkes gösteremez, biz bu arkadaşları tebrik ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Karamollaoğlu’nun konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"MAHREMİYETİMİZE KADAR DİL UZATANLARIN..."

“İktidarın hoşuna gitmeyen yayın yapan Halk TV ve Tele1 gibi televizyon kanallarının 5 gün süreyle ekran karartmasının nasıl alındığı ve RTÜK Başkanı’nın ifadeleri işin çığırından çıktığının an açık göstergesidir. Hakemlik görevi olan bir kurulun Başkanı’nın söylemlerinin “Cumhurbaşkanı’nından emir telakki telakki eden” bir minvalde olması bu kuruldan adalet beklenmeyeceğini gösterir. Bu kararı basın özgürlüğüne bir darbe olarak görüyorum. Tabi ki bu konuda gündemimizin bir başka konusu da sosyal medyada yapılması planlanan düzenleme. Öncelikle ifade etmeliyim ki; sosyal medya trol ordusu kuranlardan sosyal medyada etik kaygısı güttüğünü söyleyemez. Göreve geldiğimiz ilk günden beri gerek şahsım, gerekse muhalefetin diğer isimleri sürekli hakaret ve iftira yağmuruna tutuldu. Demediklerini bırakmadılar, mahremiyetimize kadar dil uzattılar. Bunları bir kere bile görmemiş olan bu arkadaşların derdi etik, ahlâk değil. Asıl mesele her şeye hükmetme duygusu ile hareket eden Tayyip Bey’in sosyal medyayı da hükmü altına almak istemesidir.”


SÜNGÜYLE İKTİDARA GELEBİLİRSİNİZ AMA…

“İktidardaki arkadaşlara şu hususu hatırlatmak istiyorum. Tarihi bir söz vardır 'Süngüyle iktidara gelebilirsiniz ama süngünün üzerine oturamazsınız.' Bu söz ile anlatılmak istenen şey, baskıcı siyasetin ya da askeri gücün hayatın akışı karşısında duramayacağıdır. Toplumlar ve özelinde insan sürekli değişime ve dönüşüme açıktır. Her şeyin hızla değiştiği bir dünyada, hiçbir iktidar kendi gücünü topluma zorla dikte ettiremez. Bu sebeple sosyal medya üzerinde kurulmaya çalışılan tahakküm nafiledir. Cumhurbaşkanı’nın her şeyi kontrol etme isteği sonunda boşa çıkacaktır. Göreceksiniz bu çabalar bir gün gelecek en çok bu zorlamaları yapanlara zarar verecek. Çünkü AK Parti artık tarihin akışına ters bir şekilde kürek çekmektedir. Tarih bu yolda çökmüş ve yok olmuş iktidarların hikâyeleri ile doludur.”

TIKANMIŞLIĞIN SEBEBİ TEK ADAM SİSTEMİDİR

“Türkiye, adalette, ekonomide, dış politikada, eğitimde bilumum hayatın ve siyasetin her sahasında tıkanmış durumdadır. Bunun en büyük sebebi şüphesiz ki bugünkü tek adam sistemdir. Bu sistemin bir an önce revize edilmesi, TBMM’nin güçlendirilmesi güçler ayrılığının sağlanması ve sistemin denetime açık hale getirilmelidir. Bakınız merhum Ahmet Hamdi Tanpınar "Zulmü her kabul ediş, daha büyüğünü doğurur." diyordu. Bugün Türkiye’nin kabul ettiği her bir sorunlu icraat daha büyüğünü doğurarak karşımıza çıkıyor. Ya bu duruma dur diyeceğiz ya da uçurumdan aşağı yuvarlanışı seyredeceğiz.”

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap