SON DAKİKA



Haber > Siyaset > Karamollaoğlu: HDP'ye bakanlık verilmesi bana göre söz konusu değil

Karamollaoğlu: HDP'ye bakanlık verilmesi bana göre söz konusu değil

09 Eylül 2022 Cuma - 13:25




CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin'in açıklamasıyla gündeme gelen ve 6'lı masada krize neden olan "HDP'ye bakanlık verilmesi" tartışmalarıyla ilgili olarak, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu da açıklama yaptı.





HDP'nin gizli ortağı olduğu değerlendirmeleri yapılan Millet İttifakı'nda, CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin'in HDP'ye bakanlık vaadi içeren açıklaması krize neden olmuştu.

Tekin "HDP'ye bakanlık verilebilir" söylemiyle "aday krizi" yaşayan altılı masaya adeta bombayı bıraktı.

CHP'den Tekin'in açıklamalarına net bir itiraz gelmezken, İYİ Parti'den ise tepki sesleri yükseldi.

Konuyla ilgili tavrı merak edilen ittifak ortağı Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu suskunluğunu bozdu. Bir gazeteye röportaj veren SP lideri, HDP'ye bakanlık vaadiyle ilgili olarak, "Bana göre söz konusu değil. Niye verelim? Desteklerini almak için mi? O zaman öyle bir şey olsa, 'gelsin masada otursun' derler" açıklamasında bulundu.

CHP'li Tekin'e de tepki gösteren Karamollaoğlu, "Gürsel Bey böyle bir açıklamayı hakikaten neye dayanarak yaptı bilmiyorum" ifadelerini kullandı.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap