SON DAKİKA



Haber > Siyaset > Karaduman'dan fatura tepkisi: Düzenlemenin vatandaşa faydası olsun

Karaduman'dan fatura tepkisi: Düzenlemenin vatandaşa faydası olsun

27 Ocak 2022 Perşembe - 18:02




Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, TBMM’de düzenlediği basın toplantısıyla, elektrik ve doğalgaza gelen fahiş zamlara tepki göstererek iktidara seslendi.





Saadet Partisi Konya Milletvekili ve Gençlik Kolları Genel Başkanı Abdulkadir Karaduman, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) düzenlediği basın toplantısıyla gündemdeki konuları değerlendirdi. Karaduman, elektrik ve doğalgaza gelen fahiş zamların ardından vatandaşların faturalarını ödemekte büyük zorluk çektiğinin altını çizerek, “Bir düzenleme yapıyorsunuz, bari vatandaşa gerçekten bir faydası olsun. Vatandaşların paylaşmış olduğu 2 aylık faturalara baktığımızda bu düzenlemenin vatandaş değil, şirketler için çıkarıldığını düşünmek zorunda kalıyoruz.” dedi.

KARLA MÜCADELEDE PR ŞİRKETLERİ DEĞİL, FEN İŞLERİ ÇALIŞIR

Ülkenin dört bir yanında yaşanan kar yağışının ardından ortaya çıkan olumsuz gelişmeleri değerlendiren Karaduman, ortada bir yönetim zafiyetinin olduğunu vurgu yaparak, “Bu sefer taraflar birbirlerini suçlamaya başlıyor. Çünkü ortada bir başarısızlık var ve bunun örtülmesi lazım. Bu vatandaş yaşanan bu kavga arasında niçin mağdur oluyor? Bu kavga olsa olsa kayıkçı kavgasıdır, horoz dövüşüdür. Bu süreçte tarafımız, karın altında kalan vatandaşın tarafıdır. Hangi yol hangi kurumun sorumluluğu altında bizi ilgilendirmiyor. Bizi ilgilendiren husus, bu yollar neden temizlenemedi. Vatandaş sizin kavganız yüzünden iki gün boyunca karın altında kaldı. Reklamla, ajanslarla, PR çalışmalarıyla, özel uçaklarla, itibarınızla ilgilendiğiniz kadar, kar temizleme görevinizle ilgilenmediniz. İstanbul’un öve öve bitiremediğiniz 3. Havalimanı kar altında kaldı, çatısı çöktü… Umarım bundan sonra Gaziantep ve İstanbul Belediyeleri reklam ajanslarıyla değil Fen İşleriyle çalışır” ifadelerini kullandı.

TARİFE DÜZENLEMESİ VATANDAŞLARA ZEHİR OLDU

Elektrik ve doğalgaza gelen fahiş zamların ardından vatandaşların faturalarını ödemekte büyük zorluk çektiğinin altını çizen Karaduman, “Kış mevsimini ve yönetilemezlik, vatandaşın nasıl mağdur olduğunu konuşurken, elektrik ve doğalgaz faturalarını konuşmadan olmaz. Bakınız geçen Aralık ayında ve Ocak ayında 2 ayrı kanun TBMM’de kabul edildi. Ne var bu kanunlarda? Kademeli Elektrik ve Kademeli Doğalgaz. ‘Vatandaşın enerjiyi verimli kullanmasını teşvik etmek’ amacıyla yapılan bu düzenlemeler vatandaşa adeta zehir oldu! Bir düzenleme yapıyorsunuz, bari vatandaşa gerçekten bir faydası olsun. Vatandaşların paylaşmış olduğu 2 aylık faturalara baktığımızda bu düzenlemenin vatandaş değil, şirketler için çıkarıldığını düşünmek zorunda kalıyoruz. Bakınız geçen ay ortalama bir tüketim yapılan bir evin faturası 145 lira iken, bu ay 195 liraya çıkmış. Bir başka geçen fatura 1090 lira iken, bu ay 3 bin 310 liraya yükselmiş. Sahi, bu nasıl verimlilik? Bu nasıl tasarruf?” diye sordu.


ENFLASYON YÜKÜ VATANDAŞLARIN OMUZUNDA

İktidarın yürüttüğü ekonomi politikasına sert eleştirilerde bulunan Karaduman, şunları kaydetti; “İktidar ‘nas var, faizi düşüreceğiz’ diyerek politika faizlerini düşüyor. Bu yüksek kur ve yüksek enflasyon olarak vatandaşın omuzlarına biniyor. Yetmiyor, Merkez Bankası düşük faizli olarak bankalara kredi veriyor. Bankalar yüzde 14’ten aldığı parayı, Hazine’ye yüzde 22 ile geri satıyor. Hazine’nin faiz yükü de milletin omuzlarına biniyor. Yetmiyor, bu bankalar vatandaşa da yüzde 30 ile yüzde 50’ye kadar faizle kredi veriyor. Ve bir kez daha yük vatandaşın omuzlarına biniyor. Bankaların kazandığı, vatandaşın kaybettiği bir ülkede huzurdan, refahtan, âdil gelir paylaşımından bahsetmemiz mümkün değildir. Böyle bir ortamda yüzde 100 zam yapsanız neye yarar, yüzde 1000 zam yapsanız neye yarar. Bu maliyeti karşılamak için bastığınız paraların maliyeti ise yüksek enflasyon olarak yine vatandaşın omuzlarına binecektir.”

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap