SON DAKİKA



Haber > Siyaset > Kamuoyu araştırmacısı açıkladı: "AKP 20 yıl sonra ilk kez kaybediyor"

Kamuoyu araştırmacısı açıkladı: "AKP 20 yıl sonra ilk kez kaybediyor"

17 Ocak 2022 Pazartesi - 10:30




Kamuoyu araştırmacısı ve siyasal iletişimci İbrahim Uslu, AKP'nin 20 yıl sonra ilk kez kaybettiğini açıkladı.





Kamuoyu araştırmacısı ve siyasal iletişimci İbrahim Uslu, AKP iktidarının 20 yıldan sonra ilk kez tamamen kaybedeceğini söyledi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun danışmanı da olan Uslu, gelinen noktada AKP'nin seçime kadar yurttaş memnuniyeti oluşturacak şekilde ekonomiyi düzeltme şansının olmadığını, ulusal ve uluslararası ekonomik beklentilerin bu olanağı hemen hemen olanaksızlaştırdığını açıkladı.

İktidarın "bu çaresizliği" gördüğünü, artık yaptıklarından yola çıkarak yapacaklarını anlatmak yerine, muhalefeti şeytanlaştırarak oy tabanını korumaya çalıştığını belirten Uslu, 2015’ten sonra yaşanan oy kayıplarının artık AKP’yi kaybetme noktasına getirdiğini dile getirdi.

"AKP 20 YIL SONRA İLK KEZ KAYBEDİYOR"

Cumhuriyet’ten Sertaç Eş’in sorularını cevaplayan Uslu, "AKP iktidarının 20 yıldan sonra ilk kez tamamen kaybedeceğini mi öngörüyorsunuz?" sorusuna dikkat çeken bir cevap verdi.

"Evet, görünen o. Son 1 yıldır bu netleşti, son 6 aydır da yapısallaştı. AKP, ağustos ayından bu yana hiç yukarıya hareket edemiyor." diye cevap veren İbrahim Uslu, "Maaş zamlarının olumlu etki yapacağına dair bir atmosfer vardı. Fakat Erdoğan’ın daha şimdiden Temmuz ayındaki maaş vaadini dile getirmesi… Mesela asgari ücretle ilgili böyle bir şey demiyorlar çünkü asgari ücrette iyi bir şey yaptıklarını biliyorlar. Fakat memur ve emekli maaş zamlarına da o kadar kendileri de güvenmiyorlar. Seçmende kendilerine oy vermelerine ya da geri dönmelerine neden olacak bir memnuniyet oluşturmadığının farkındalar. Ocak ayında daha o zamlı maaşı almamış insanlara 'Biliyorum bu seni mutlu etmedi ama temmuzda ben seni mutlu etmeyi deneyeceğim' diyor. Tercümesi bu. Birikmiş çok büyük mutsuzluklar var, bir maaş zammıyla bunu da geri döndüremiyorsunuz." dedi.


"Gidişata bakarsanız daha uzun süreler Türkiye’nin bu enflasyonu tek rakamlı düzeye düşüremeyeceğimiz belli" diye konuşan Uslu şu ifadeleri kullandı:

" ABD’de enflasyonun 1980’lerden bu tarafa rekor kırdı. ABD’nin faizi artırma olasılığı, yılsonunda beklenen şey. Bunlar bizim gibi ülkeleri etkiliyor. Çünkü döviz fiyatları artacak bizde fiyatlar artacak, enflasyonu düşürmek zorlaşacak. Yani iktidarın yönetemeyeceği uluslararası riskler de var. Dolayısıyla AKP’nin vatandaş memnuniyetini yükseltmesini mümkün görmüyorum. AKP’yi yönetenler de bunun farkında, gün geçtikçe dillerini sertleştiriyor, kutuplaşmayı tahrik ederek ve ötekini şeytanlaştırarak karşı tarafa oy hareketliliğinin önüne terörize, din düşmanlığı gibi psikolojik bariyerler kuruyor."

Beğendim
1
Sevdim
0
Beğenmedim
1
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap