SON DAKİKA



Haber > Siyaset > İYİ Parti'den, Akşener'e FETÖ soruşturmasında gizlilik kararına tepki

İYİ Parti'den, Akşener'e FETÖ soruşturmasında gizlilik kararına tepki

28 Haziran 2019 Cuma - 21:45




İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Hasan Seymen, 2016 yılında Akşener hakkında, siyasi saliklerle önünü kesmek için FETÖ/PDY örgütüyle irtibatlı olduğu iddiasıyla soruşturma başlatıldığını söyledi. Dosya ile ilgili gizlilik kararı alındığını belirten Seymen, kararın kaldırılarak soruşturmanın şeffaf yürütülmesini talep ettiklerini kaydetti.





Ankara Adliyesi önünde basın açıklaması yapan Avukat Seymen, partinin kuruluş aşamasında 2016 yılında İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in önünü kesmek amacıyla tamamen siyasi saliklerle FETÖ/PDY örgütüyle irtibatlı olduğu iddiasıyla soruşturma başlatıldığını hatırlattı.

Seymen, ciddi bir belge ve delile dayanmadığını ileri sürdüğü soruşturmadan haberleri olduğunu ancak hukuka duydukları saygı ve güven kapsamında açıklama yapmadıklarını, ayrıca soruşturmanın takipsizlik kararı ile sonuçlandığı kanaatiyle bir araştırma içine girmediklerini vurguladı.

'3 YILDIR RAFTA DURUYORDU'

Seymen, hem 24 Haziran hem 31 Mart hem de 23 Haziran seçimlerinde partilerinin elde ettiği başarının birilerini rahatsız ettiğini, bu yüzden 3 yıldır rafta tutulan soruşturma dosyasının Mayıs ayında raftan indirildiğini söyledi. 

Seymen, hem dosyanın raftan indirilmesi hem de dosya üzerinde 'gizlilik' kararı alındığından dün haberleri olduğunu ifade ederek, "Yani vekiller tarafından incelenemeyecek şekilde 'gizlilik' kararı alınarak, soruşturma yürütülmeye devam ediyor. Bugün dilekçe vererek gizlilik kararının kaldırılmasını talep ettik. Şu soruşturmanın Türk milletinin huzurunda açık ve şeffaf şekilde yürütülmesini talep ettik. Bugün saat 10.30’da dilekçemizi verdik ama şimdi arkadaşlarımız kontrol ettiler, henüz dosya savcılıktan mahkemeye intikal etmemiş" dedi.

Akşener'in, Türk milletinin, gençlerin umudu olduğunu söyleyen Seymen, "Bu umudu kimseye örseletmeyiz. İYİ Parti cesurlar hareketidir. Bizi bu şekilde kimse yargı sopasıyla korkutamaz. Alnımız açık, başımız diktir. Eğer bir soruşturma yapılacaksa ben Meral Akşener’in avukatı olarak savcılık makamına her türlü desteği vermeye, istedikleri her türlü ifadeyi getirmeye hazırım. Sayın Genel Başkanımızla ilgili TBMM gurubumuz geçen aylarda bu iftiralarla ilgili ve siyasette FETÖ irtibatının açığa çıkarılması için araştırma önergesi verdiler. Bu araştırma önergesi iktidar partisi ve MHP oylarıyla reddedildi. Eğer bizim bir çekincemiz olsa, çiğ süt emmiş olsak bu önergeyi vermezdik. Dolayısıyla sayın savcılık makamı, 3 seneden beri rafta duran bu dosyayı niçin tekrar gündeme getirdiler, niçin gizlilik kararı getirdiler? Bu dosyanın duyulmasından bizim hiçbir çekincemiz yok. Milletimiz yanımızdadır ve arkamızdadır, korkmuyoruz, yılmayacağız, demokrasi mücadelemiz son hızla devam edecek" diye konuştu. 


Beğendim
0
Sevdim
1
Beğenmedim
1
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap