SON DAKİKA



Haber > Siyaset > İYİ Parti'de istifa depremi!

İYİ Parti'de istifa depremi!

02 Nisan 2019 Salı - 15:33




Koray Aydın ve Ümit Özdağ Genel Başkan Yardımcılığı görevlerinden istifa ettiği iddia edildi.





İYİ Parti Genel Başkan Yardımcıları Koray Aydın ve Ümit Özdağ, görevlerinden istifa etti. Koray Aydın, Başkanlık Divanı görevinden de istifa ettiği iddia edildi.

KORAY AYDIN YALANLADI

Koray Aydın sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamayla istifa ettiği söylendilerini yalanladı.

İşte Aydın'ın açıklaması;

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcılığı görevimden istifa ettiğim yönündeki haber ve yorumlar kesinlikle doğru değildir. Görevimin başındayım. Kamuoyuna, İyi parti ailesine ve aziz milletimize önemle duyurulur.

Daha sonra Meral Akşener'in kurduğu partide yer alan Ümit Özdağ, 24 Haziran seçimlerinde İyi Parti'den milletvekili oldu.

ÜMİT ÖZDAĞ KİMDİR?

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özdağ görevinden istifa etti. Görevinden istifa eden Ümit Özdağ kimdir?Ümit Özdağ 1961 yılında Tokyo/Japonya'da doğmuştur.

İlk, orta ve lise eğitimini TED Ankara Koleji'nde tamamlamıştır. Yüksek öğrenimini Münih kentinde Ludwig Maximilians Üniversitesi'nde siyasal bilgiler, felsefe ve iktisat fakültelerinde tamamlamış ve yüksek lisans çalışmasını "Türkiye'de planlı kalkınma ve Devlet Planlama Teşkilatı" üzerine hazırlamıştır.1986 yılında Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde araştırma görevlisi olarak çalışmaya başlamıştır.

1990 senesinde "Atatürk ve İnönü Döneminde ordu-siyaset ilişkileri" konulu çalışması ile siyaset bilimi doktoru olmuştur. Dr. Özdağ, 1993 yılında "Menderes Döneminde ordu-siyaset ilişkileri ve 27 Mayıs askeri hareketi" konulu tezi ile "Siyasal Teori Doçenti" unvanını almıştır. 2001 yılında profesör olmuştur.

Ümit Özdağ 1999 senesinde dünyanın en büyük stratejik araştırma merkezlerinden birisi olan Avrasya Stratejik Araştırmalar Merkezi'ni (ASAM) kurmuş ve başkanlığını üstlenmiştir. 2000 yılında ASAM'a bağlı olarak çalışan "Ermeni Araştırmaları Enstitüsü"nü kurmuştur.Prof. Dr. Ümit Özdağ, 2005 yılında 21. Yüzyıl Türkiye Enstitüsü'nü kurmuş ve uzun süre başkanlığını yürütmüştür.

Güvenlik bilimleri, istihbarat bilimi, düşük yoğunluklu çatışma, etnik sorunlar, Avrupa Birliği, Avrasya ve Ortadoğu konularında çalışan Prof. Dr. Ümit Özdağ, 7 Haziran 2015 ve 1 Kasım 2015 genel seçimlerinde Gaziantep'ten milletvekili olarak seçilmiştir. Kaynak: Ümit Özdağ kimdir?

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap