SON DAKİKA



Haber > Siyaset > İYİ Parti'de genel başkanlık yarışı! Peş peşe adaylık açıklamaları

İYİ Parti'de genel başkanlık yarışı! Peş peşe adaylık açıklamaları

08 Nisan 2024 Pazartesi - 12:11




İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 27 Nisan'da yapılacak genel başkanlık seçiminde tekrar aday olmayacağını ilan etmesiyle, gözler diğer adaylara çevrildi.





31 Mart'ta yapılan yerel seçimlerde istediği başarıyı elde edemeyen İYİ Parti'nin Türkiye genelinde oyu yüzde 3'ün altına düşmüştü. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve kurmayları eleştirilerin hedefi haline gelirken Akşener, 27 Nisan'da yapılacak genel başkanlık seçiminde tekrar aday olmayacağını ilan etti.

Meral Akşener'in aday olmayacağının netleşmesiyle gözler diğer adaylara çevrildi. İşte İYİ Parti cephesinde son gelişmeler... İYİ PARTİ'DEN SON BİLGİLER: KORAY AYDIN, BİLGE YILMAZ, KÜRŞAT ZORLU...

CNN TÜRK muhabiri Duygu Ayaz Bayram, Meral Akşener'in aday değilim açıklamasının ardından İYİ Parti'deki kulis bilgilerini aktardı:

27 Nisan'daki kurultayda Akşener aday olmayacak. Açıklama yaparak kararını duyurdu. Tolga Akalın dün açıklama yapmıştı. 27 Nisan'da yarışta Akalın da yer alacak. Adayların belirllenmeye başladığını söylemek yanlış olmaz. Koray Aydın'ın da başkanlık yarışında yer alacağı iddialar arasında. Teşkılat başkanlığından istifa eden Buğra Kavuncu ve Bilge Yılmaz da olası adaylar arasında.

Akşener'in açıklamasının ardından Kürşat Zorlu'nun da 27 Nisan'daki kurultayda aday olması kuvvetle muhtemel.


Toparlayacak olursak Akşener 27 Nisan'da aday olmayacağını duyurdu. Kurultayda çoklu aday olması bekleniyor. Niyet beyanında bulunan Müsavat Dervişoğlu, Tolga Akalın genel başkanlık yarışında öne çıkan ilk isim oldu. Bunların yanı sıra yine Koray Aydın, Buğra Kavuncu ve Bilge Yılmaz da olası adaylar arasında ismi ön plana çıkıyor. DERVİŞOĞLU DA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, "27 Nisan 2024 tarihinde yapılacak olan Seçimli Olağanüstü Kurultay'da Genel Başkanlığa aday olacağımı kamuoyunun bilgi ve takdirlerine arz eder, saygılar sunarım." dedi. İYİ PARTİ'DE İLK ADAY

İYİ Parti Göç Politikaları Başkanı Tolga Akalın, kurultayda genel başkanlığa aday olduğunu ilan etti. AKŞENER'DEN ADAYLIK KARARI

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Ben şahsen seçim sonuçları kapsamında ödediğimiz ve ödediğim bedele razıyım. Geldiğimiz noktada İYİ Parti olarak ismimiz, bugünü kazanmak uğruna yarınları tehlikeye atan kirli pazarlıklarla anılmıyorsa, ben bu bedele razıyım. Bugün İYİ Parti sarsılmış; ama ne iktidarın ne ana muhalefetin, ne de 2028 hesapları kovalayan bir takım aktörlerin arka bahçesi olmaya direnmişse, ben bu bedele razıyım. Ve hatta İYİ Parti, bugünü feda etme uğruna, bu gidişle yarın Türkiye'nin önüne çıkacak türlü musibetlere karşı her zamanki dik duruşunu gösterebilecek bir tutum almayı başarabildiyse, ben bu bedele razıyım. Çünkü ben, dün olduğu gibi bugün de milletimin, devletimin, memleketimin iyiliği için her türlü bedeli öderim.

ADAY OLMAYACAĞIM


Bu kapsamda, seçimlere dair muhasebemizi yapacağımız, 2028'e giden yolda rotamızı belirleyeceğimiz seçimli olağanüstü kurultayımızda Genel Başkanlığa aday olmayacağımı ilan ediyorum. Kurultayımızın şimdiden; partimiz, milletimiz ve memleketimiz için hayırlara vesile olmasını diliyor, aday olacak tüm arkadaşlarıma başarılar diliyorum." dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap