SON DAKİKA



Haber > Siyaset > İşte MHP'nin istediği seçim barajı oranı

İşte MHP'nin istediği seçim barajı oranı

17 Mart 2021 Çarşamba - 15:35




Habertürk gazetesinin Ankara temsilcisi Muharrem Sarıkaya, AKP’nin seçim barajı konusunda taslak bir metin hazırladığını ve yakın zamanda MHP’ye sunacağını belirtirken, iktidar ortağı MHP'nin istediği seçim barajını da açıkladı.





AK Parti ve MHP’nin ortak olduğu Cumhur İttifakı’nın Siyasi Partiler ile Seçim Kanunu üzerinde değişiklik için çalışma yürüttüğü biliniyor. Bu kapsamda seçim barajının düşürüleceği belirtiliyor.

Habertürk gazetesinin Ankara temsilcisi Muharrem Sarıkaya, AK Parti’nin bu konuda taslak bir metin hazırladığını ve yakın zamanda MHP’ye sunacağını belirtiyor.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı’nın katıldığı televizyon programında seçim barajının yüzde 5 ile yüzde 7 arasında uygulayacaklarını ve ittifaklar için de bir baraj getirmeyi planladıklarını söylediğini hatırlatan Sarıkaya, MHP’nin bu konudaki beklentisini yazdı.

Sarıkaya, MHP’deki genel beklentinin seçim barajının yüzde 5’te kalması noktasında olduğunu belirtiyor.

Sarıkaya, “MHP’deki genel beklenti barajın yüze 5’te kalacağı noktasında; buna gerekçe olarak gösterdikleri de bir partinin veya partilerin toplamının Cumhurbaşkanı adayı çıkarmak için yüzde 5 oya sahip olmasını zorunlu kılan kanuni düzenleme.


Yani bir parti tek başına veya aynı Cumhurbaşkanı adayı üzerinde uzlaşan partilerin toplam oy oranı yüzde 5’i geçmişse aday gösterebiliyor. Dolayısıyla doğal baraj zaten burada kendiliğinden oluşuyor” ifadelerini kullanıyor.

Sarıkaya, dar bölge veya daraltılmış bölge tartışmalarına ilişkin ise MHP ve İYİ Parti’nin çekinceleri olduğunu söylüyor.

Sarıkaya’ya göre her ikisi parti de AK Parti’nin getirmeyi planladığını bir süre önce dile getirdiği daraltılmış bölge sistemine olumlu yaklaşmıyor.

Muharrem Sarıkaya'nın yazısının tamamı için..

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap