SON DAKİKA



Haber > Siyaset > İspanya'da koalisyon için son 20 gün!

İspanya'da koalisyon için son 20 gün!

03 Eylül 2019 Salı - 16:18




Son dört yılda üç kez seçime gidilen ülkede, Başbakan ve sosyalist lider Sanchez 23 Eylül tarihine kadar hükümeti kuramazsa bir gün sonra parlamento feshedilerek 10 Kasım'da bir kez daha erken seçime gidilecek. Sanchez'in aşırı sol görüşlü Podemos partisini ikna etmek için sunduğu program destek bulamadı.





İspanya'da 28 Nisan'da yapılan erken genel seçimlerin ardından yürütülen hükümet kurma çalışmalarında 23 Eylül'e kadar sonuç alınmazsa İspanyolların 10 Kasım'da bir kez daha sandık başına gitmesi öngörülüyor.

İspanya'da mevcut Başbakan ve Sosyalist İşçi Partisi (PSOE) lideri Pedro Sanchez, 25 Temmuz'da Meclisten güvenoyu alamamasının ardından erken seçimi önlemek için yeni bir girişimde bulundu.

Sanchez, hükümet kurma aşamasında tek alternatif olan, aşırı sol görüşlü Podemos partisinin desteğini alabilmek için 370 maddelik yeni bir hükümet programı sundu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap