SON DAKİKA



Haber > Siyaset > Hüseyin Çelik'ten AKP'ye 'altılı masa' tepkisi: Bir yere varamazsınız

Hüseyin Çelik'ten AKP'ye 'altılı masa' tepkisi: Bir yere varamazsınız

12 Ekim 2022 Çarşamba - 10:21




AK Partili Eski Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, katıldığı TV5 canlı yayınında AK Parti'nin siyasi tavrı ve üslubuna yönelik eleştiride bulundu. Çelik, altılı masaya yönelik tepkileri de eleştirdi.





AK Parti’nin kurucu kadrosundan, eski MEB ve Kültür Bakanı Prof. Dr. Hüseyin Çelik, dün akşam TV5 canlı yayınında gazetecilerin sorularını cevapladı. AK Partili Hüseyin Çelik çarpıcı değerlendirme ve eleştirilerde bulundu.

AK Partili Hüseyin Çelik, altılı masaya yönelik tepkileri de eleştirdi. Çelik, “Sizin karşınızda olan herkese vatan haini, ajan, dış güçlerin maşası derseniz bir yere varamazsınız. Bu altılı masayı dış güçler kurdu diyorlar. Ben bu dış güçler lafını artık çok sıradan buluyorum.” dedi.

AK Parti’nin siyasi tavrı ve üslubuna tepki gösteren Hüseyin Çelik’in söz konusu açıklaması şöyle:

“İnançları, hayatlarını tanzim etme biçimleri, sahip oldukları değerler itibariyle Ali Babacan da Ahmet Davutoğlu da Temel Karamollaoğlu da hatta Meral Akşener de Gültekin Uysal da Sayın Tayyip Erdoğan'a AK Parti’ye yakındır. CHP’ye ve sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na yakın değil, doğru mu? Peki, bugün onlar onunla beraber hareket ediyorsa, AK Parti’nin sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oturup bir muhasebe yapması gerekmez mi? Şimdi MHP ile AK Parti’nin işbirliği bir sıkıntı yaratmıyor ve şimdi biz MHP ile AK Parti’nin başlangıçtaki konumlarını şöyle gözünüzün önüne getirin. Sayın Meral Akşener'in partisi MHP’den kopmuş bir partidir değil mi. Hatta daha liberal, daha özgürlükçü… MHP’nin hali ortada. Büyük Birlik Partisi ile AK Parti bir araya gelirse problem olmuyor, diğerleri bir araya gelince oluyor. Sizin karşınızda olan herkese siz hain, vatan haini, ajan, dış güçlerin maşası, FETÖ’cü vesaire derseniz bunun bir yere varamazsınız. Şimdi bir kere herkes bu masayı Amerikalılar, dış güçler kurdu diyor değil mi. Ya arkadaşlar vallahi ben bu dış güçler lafını falan o kadar artık banal buluyorum ki bugünkü mesele değil… Bütün islam dünyasının derdi budur. Hatta islam dünyasının değil bütün üçüncü dünyanın derdi budur… İyi bir şey yaparsa, olursa kendileri yapıyorlar ama kötü bir şey olursa dış güçler, onların yerli işbirlikçileri üst akıl, faiz lobisi, yabancı istihbarat şefleri… Arkadaşlar, biz dış güçleri yeni mi keşfettik. Ya biz bir dünyada yaşıyoruz bizim dostlarımız var, düşmanlarımız elbette var ama dostluk da düşmanlık da baki değil. Dün dost olan bugün düşman, bugün düşman olan yarın dost olabilir.”

Beğendim
0
Sevdim
1
Beğenmedim
3
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap