SON DAKİKA



Haber > Siyaset > Gelecek Partisi’nden Erdoğan’a: Dolar 10 lirayı nasıl aştı?

Gelecek Partisi’nden Erdoğan’a: Dolar 10 lirayı nasıl aştı?

17 Kasım 2021 Çarşamba - 15:15




Gelecek Partisi Sözcüsü Serkan Özcan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Ekonominin kitabını yazdık” sözlerine tepki gösterdi, “Madem bu işin kitabını yazdınız, dolar nasıl 10 lirayı aştı?” diye sordu.





Gelecek Partisi Sözcüsü Serkan Özcan, partisinin gündeme ilişkin görüş ve önerilerine dair açıklamalarda bulundu. Döviz kuru, EYT sorunu, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin muhalefet çıkışı gibi birçok konuya değinen Özcan, iktidarı da sert sözlerle eleştirdi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Biz ekonominin kitabını yazdık” sözlerine atıfta bulunarak, “Madem bu işin kitabını yazdınız, bu dolar nasıl olup da 10 lirayı aştı?” diye soran Özcan, doların yılbaşından bu yana TL karşısında yüzde 40 değer kazandığına vurgu yaptı. Özcan, yabancı yatırımcının hisselerini zararına satarak Türkiye’den uzaklaştığını belirterek, iktidara şu soruları yöneltti:

“Neden bizim 20 bin milyonerimiz bu ülkeyi terk etti? Neden kırılganlık liginde 10 puan üzerinden 2.9 puana sahibiz. Angola ve Zambiya’nın bir tık önünde 91. sıradayız? 2022 sonu için kur tahmininiz 9.22 TL, 2023 için 9.77, 2024 sonu için 10.27 lira idi ama daha şimdiden 2024 sonu dolar tahminine ulaşıverdik. Kitapta bunlara da değiniyor musunuz acaba? O kitapta, zarar etmediğini söylediğiniz çiftçinin haciz listesi de var mı? Tam 100 bin çiftçinin haciz tehdidiyle karşı karşıya olduğu, bir yılda 46 bin 923 kişinin tarım yapmaktan vazgeçtiği, 3 yılda 184 bin tarımsal işletmenin kapısına kilit vurulduğu, çiftçinin borcunun 205 milyar lirayı aştığı da yazıyor mu o kitapta?”

EYT MESELESİ: ÇELİŞKİLİ AÇIKLAMALAR YAPILIYOR

Özcan, EYT’lilerin durumuna ilişkin hükümetin farklı cephelerinden gelen çelişkili açıklamalara da tepki gösterdi. Gelecek Partisi Sözcüsü Özcan, tutarsızlıkların sebebi olarak Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni işaret etti. Özcan, şunları söyledi:


“Bir de bu ucube sistemin bürokrasisinin birbiriyle çekişmesini izliyoruz her canlı yayında. Birinin dediğini öbürü nakzediyor. EYT’lilerle ilgili açıklamalardaki çelişkilere bakar mısınız? Çalışma Bakanı, Cumhurbaşkanının onayıyla Ocak başına gün veriyor, Cumhurbaşkanı çıkıp “2022 sonu” diyor. Çalışma Bakanının “var” dediği çalışmaya, Çalışma Bakanlığı Müşaviri “yok” diyor. Tek parti hükümeti var ama 4 ayrı açıklama yapılıyor.”

MHP’NİN MUHALEFET ÇIKIŞI: ‘UÇAK ÇAKILIRKEN PARAŞÜT ARIYORUM’ DİYECEK HALİ YOK

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin ‘muhalefet’ çıkışını da değerlendiren Özcan,

“Neden küçük ortak çıkıp, “Biz bu cürümlere ortak değiliz” dercesine açıklama yapıyor? Gerçi o da kendince haklı; “Uçak çakılırken paraşüt arıyorum” diyecek hali yok. Bir kaçış yolu aramanın derdine düştü belli ki. Siyasi hayatı zaten bu zikzaklar ve kaçışlarla dolu. Bakmayın siz bunların “Ben kokpitte hiç oturmadım, ikinci pilot ben değilim” diye feveran etmelerine. 50+1’i bu milletin başına saran bizzat kendileri. Neymiş efendim ‘iktidar değil, muhalefetlermiş; denetleme vazifesi görüyorlarmış.’ Yüzde 7 ile muktedir olup her türlü bürokrasiye adam yerleştirirken, nepotizmin, akraba kayırmacılığın dibini sıyırırken iyiydi de oylar dışarıya kaçmaya başlayınca mı kötü oldu” ifadelerine yer verdi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap