SON DAKİKA



Haber > Siyaset > Flaş yazı: Erdoğan'a büyük şok! Tansu Çiller AKP için tuzak mı?

Flaş yazı: Erdoğan'a büyük şok! Tansu Çiller AKP için tuzak mı?

14 Mart 2022 Pazartesi - 21:23




Güven Gürkan Öztan eski başbakan Tansu Çiller'in yeniden siyasete dönme gelişmesi ile ilgili dikkat çeken bir yazı kaleme aldı.





Güven Gürkan Öztan eski Başbakan ve Doğru Yol Partisi Genel Başkanı Tansu Çiller'in siyasete dönüş sinyali ilgili yazı kaleme aldı. Öztan şu ifadeleri kullandı: ''Saray’ın etrafındaki çatırdama tüm hızıyla devam ediyor. İktidar çevrelerinde kaygılı bir bekleyiş hâkim. Erdoğan ya da Bahçeli’nin kötü gidişatı tersine çevirecek bir manevra yapmasını ümit edenler zaman geçtikçe "endişeliler" kervanına katılıyor. Sesini Erdoğan’a duyurmak isteyen milletvekilleri ise muhatap alınmıyor. Seçim sürecinin iktidarın gözünü korkuttuğu aşikâr, zira yoksulluğun ve yoksunluğun bu denli kol gezdiği bir ülkede meydanlarda coşku yaratmak, seçmen tabanını "gayrete getirmek" kolay değil. Yeni formül bulamayınca eski defterleri karıştırmak bir mecburiyet haline geliyor. O eski defterlerden de çıka çıka Tansu Çiller çıkıyor.''

ÇİLLER VE POLİTİK GEÇMİŞİ

Öztan, Tansu Çiller'in artık politikada pek hatırlanmadığını hatırlayanların da olsumsuzuklarla andığını belirtti. Öztan ''Şimdilerde de iktidar medyasının desteğiyle aktif siyasete dönme hazırlığında olduğunu ilan ediyor. Çiller "milletini özlemiş", ancak onu özleyen bir milletin varlığı epey şüpheli. Milyonlarca seçmen zaten Çiller’i hiç hatırlamıyor, hatırlayanlara da yolsuzlukları, krizi, faili meçhulleri çağrıştırıyor.'' ifadelerini kullandı.

ÇİLLER AKP'YE SEÇİM Mİ KAYBETTİRECEK?

Öztan, ayrıca, Çiller'in AKP'ye fayde yok zarar verebileceğini ifade etti. ''Çiller ile DP ve İYİ Parti tabanından tırtıklama hamlesinin de başarılı olma ihtimali düşük. Zaten Çiller gibi siyaseten bagajı ağır siyasetçilerin müttefikine yarardan çok zarar getirme riski var.


İktidarın miadı çoktan dolmuş siyasetçilerden medet umması sıfırı tükettiğini gösteriyor. Kendisinin eskidiği yetmezmiş gibi bir de 90’ların köhnemişliğine sarılması ülkenin geleceğinde artık sözünün olmadığını kanıtlıyor.'' cümlelerini yazdı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap