SON DAKİKA



Haber > Siyaset > Erken seçim tartışmaları alevlendi: YSK'dan oy pusulası hamlesi

Erken seçim tartışmaları alevlendi: YSK'dan oy pusulası hamlesi

03 Nisan 2022 Pazar - 10:44




Seçim Yasası'nın TBMM'de kabul edilmesinin ardından YSK'dan peş peşe seçim hamlesi geliyor. Oy kabini ve mühür mumu ihalelerinin ardından pusula ve zarf ihalesi erken seçim iddialarını alevlendirdi.





AK Parti ve  MHP’nin hazırladığı Yeni Seçim Yasası TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilmesinin hemen ardından YSK’nın oy kabini ve mühür mumu ihaleleriyle “ erken seçim” tartışmaları yeniden alevlenmişti. YSK, erken seçim tartışmalarını körükleyecek üçüncü hamleyi yaptı. Devlet Malzeme Ofisi, 21 bin 450 ton ağırlığında oy pusulası ve zarf için ilana çıktı.

İLK İHALE OY VERME KABİNİ

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) ise seçime doğru tüm hazırlıklarını tamamlamak için alımlarına 'tam gaz' devam ediyor. Devlet Malzeme Ofisi (DMO), YSK’nin ihtiyacı doğrultusunda 23 Mart’ta iki farklı ihaleye çıkmıştı. İlk ihale, yalnızca oy verme kabininden oluşmuştu. İkinci ihale ise 'kırtasiye malzemesi' adıyla yayımlanmıştı. 12 kalemden oluşan ihaleye göre, 250 bin adet ıstampa süngeri ve 500 bin şişe ıstampa mürekkebi, 500 bin adet mühür kartuşu, 500 bin çubuk mühür mumu, 35 bin yumak kendir ip alınması öngörülmüştü. Istampa sünger ve mürekkebi için teslim süresi 60, mühür kartuşu için 90 ve mühür mumu ile kendir ip için 180 gün teslim süresi belirlenmişti.

YSK OY PUSULASI VE ZARF İHALESİNE ÇIKTI

DMO dün yeni bir ihale ilanı daha yayımladı. Bu kez YSK’nin ihtiyacı beş kalem filigranlı oy pusulası ve zarfı kâğıdı, hazırlanan teknik şartnamelerine uygun şekilde açık teklif isteme usulüne göre satın alınacak. 


Cumhuriyet gazetesinden Mustafa Çakır'ın haberine göre beş kalem malzemenin toplam miktarı 21 bin 450 tona ulaşıyor. Bu kapsamda beyaz, mavi, sarı renkli çeşitli ebatlarda oy pusulası kâğıtları ile sarı renkli filigranlı oy zarfı kâğıtları alınacak. Teslim süresi ise altı ay. Teklifler 15 Nisan’a dek Euro cinsinden verilecek. Yerli isteklilere yapılacak ödemeler fiili teslim tarihindeki Merkez Bankası Euro alış kuru üzerinden TL olarak yapılacak. Yabancı isteklilere yapılacak ödemeler ise Euro cinsinden olacak. 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap