SON DAKİKA



Haber > Siyaset > Erken seçim mi geliyor? Sınav tarihleri sonrası YSK'dan flaş hamle

Erken seçim mi geliyor? Sınav tarihleri sonrası YSK'dan flaş hamle

06 Mart 2022 Pazar - 12:33




Erken seçim mi geliyor? sorusunun cevabı merak edilirken Haizran ayında yapılacak sınav tarihleri ertelenirken YSK'dan dikkat çeken hamle geldi.





Erken seçim mi geliyor? sorusunun cevabı merak ediliyor. Sosyal medya hesabından kulis haberler paylaşan 'Ankara Kuşu' adlı hesap Haziran ayında yapılması planan sınav tarihlerinin ertelendiğini duyurmuş ve iki kurumun erteleme duyurularını paylaşmıştı. Yaşanan bu gelişmelerin ardından YSK'dan dikkat çeken hamle geldi.

ERKEN SEÇİM Mİ OLACAK?

Hürriyet yazarı Nuray Babacan Yüksek Seçim Kurulu’nun, seçimlere hazırlık için alışverişe çıktığını yazdı. Satın alınan malzemelere dikkat çeken Babacan, kurumun 'Erken değil mi?' sorusuna verdiği cevabı okuyucuları ile paylaştı.

"Yarının işine bugünden hazırlanma kararı alan Yüksek Seçim Kurulu, alışverişe çıktı. Ne satın alıyor derseniz; Filingranlı kâğıt, oy kullanma kabini, mürekkep" diye yazan Babacan, YSK'nın "En uzak olasılıkla 2023 Haziran ayında yapılacak olan seçimler için hazırlıklara başlayan YSK yönetiminin, 'Erken değil mi?' sorusuna verdiği yanıt ilginç" diyerek şöyle aktardı:

"Fiyatlar artmadan stoklarımızı tamamlamak istedik.' TBMM, ilk seçimlerde uygulanacak Seçim Yasası değişikliğini görüşmeye hazırlanırken, YSK da kendi hazırlığını yapıyor. Yaptığı tek iş kâğıt ve mürekkep stoklamak da değil. Öğrendiğimize göre, seçim verilerinin siber güvenliği konusunda yeni bir adım atıldı."

Beğendim
1
Sevdim
1
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0
YSK

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap