SON DAKİKA



Haber > Siyaset > Erken seçim ablukası! Muhalefet partililer, iktidarı baskı altına aldı

Erken seçim ablukası! Muhalefet partililer, iktidarı baskı altına aldı

07 Aralık 2020 Pazartesi - 12:44




CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Gelecek Partisi ve DEVA Partisi ‘erken seçim’ ittifakı yaptı, hükümete baskıyı artırdı. Gözler AK Parti ve MHP’nin yer aldığı Cumhur İttifakı’na çevrildi





2023 yılında yapılması planlanan Cumhurbaşkanlığı seçim- lerinin öne çekilmesi için ‘muhalefet’ baskıyı arttırdı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Zaten yönetemiyorlar. Onların şart-lar daha da ağırlaşmasın diye erken seçime gitmesi gerekiyor. Fatura kime çıkıyor, garibana çıkıyor” demişti. İYİ Parti lideri Meral Akşener, önceki gün, “Mecburen bu seçim olacak 2023’e kalamaz. Fakirliğin yönetildiği bir Türkiye ile karşı karşıyayız. Milletvekilinin itibarı yok. Gördüğüm kadarıyla 2021 Haziran gibi seçim olabilir” ifadelerini kullandı.

PSİKOLOJİK OLARAK...

Saadet Partisi kanadı Temel Karamollaoğlu liderliğinde ‘erken seçime’ yeşil ışık yakmıştı. Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu da, “Türkiye'de erken seçim hukuken zor görünse de psikolojik olarak Türkiye erken seçim atmosferine girmiştir” demiş, 2020’yi işaret etmişti. Fakat Davutoğlu’nun 2020’deki erken seçim öngörüsü yıl bitmesiyle gerçekleşmemiş oldu. DEVA Partisi lideri Ali Babacan da erken seçimi işaret eden liderler arasında yerini almıştı. Babacan, “Normal de seçimler 2023 Haziranı'nda ama Türkiye'de istikrarsızlığın arttığı dönemde erken seçim olur" görüşüne yer vermişti. Gözler yeniden AK Parti ve MHP’ye çevrildi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap