SON DAKİKA



Haber > Siyaset > Erdoğan'dan EYT açıklaması: Bu ayın sonuna kadar bu işi neticelendireceğiz

Erdoğan'dan EYT açıklaması: Bu ayın sonuna kadar bu işi neticelendireceğiz

13 Aralık 2022 Salı - 20:17




Erdoğan, Türkmenistan ziyareti öncesi Esenboğa Havalimanı'nda basın toplantısı düzenledi. Erdoğan, EYT düzenlemesine ilişkin, "Bu ayın sonuna kadar bu işi neticelendireceğiz" dedi. Afetin etkili olduğu Kumluca, Finike ve Demre ilçelerinde 'Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi' kararı alınmıştır diyen Erdoğan, SGK ve vergi borçlarının da ertelendiğini duyurdu. Suriye'ye olası kara harekatına ikilşin ise "Bu işin tarihi verilmez hedefler belli." diye konuştu.





Erdoğan, MHP lideri Bahçeli ile görüşmesi sonrası Türkmenistan’da gerçekleşecek Türkiye-Azerbaycan-Türkmenistan Üçlü Devlet Başkanları Zirvesi'ne katılmak üzere Esenboğa Havalimanı’na hareket etti.

Erdoğan, Türkmenistan ziyareti öncesi Esenboğa Havalimanı'nda basın toplantısı düzenledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde;

ANTALYA'DA SEL FELAKETİ

Türkiye özellikle afet yönetiminde ve afet sonrası yaraların sarılmasında örnek gösterilen bir ülke olmuştur.


Afetin etkili olduğu Kumluca, Finike ve Demre ilçelerinde 'Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi' kararı alınmıştır. Ayrıca SGK ve vergi borçları ertelenmiştir.

Antalya'da toplam 132 bin 200 dekar tarım arazisi ve seralarda zarar meydana gelmiştir.

Afetten zarar gören ilk etapta 100 milyon lirayı aşkın bir destek bölgeye gönderilmiştir.

KOSGEB'den, afetten zarar gören her bir esnafımız için 250 bin liraya kadar faizsiz acil destek kredisi imkanı sağlanmıştır.

TÜRKMEN GAZI


Temennim odur ki Türkmen gazını ülkemize Hazar üzerinden getirelim.

SINIR ÖTESİ OPERASYONU

Her zaman söylediğim gibi, bu işin adresi ve tarihi verilmez. Fakat Soçi Mutabakatı'nda Putin'le vardığımız hedefler belli. Kendisine tekrar hatırlattım. Sınırdan güneye bizim 30 Kml'ik derinlikte bir hedefimiz var. Buralardan ülkemiz sürekli olarak teröristlerin tehdidi altında kalıyor. Son zamanlarda bu çoğaldı. Buna sessiz kalmamız mümkün değil. Suriye'nin kuzeyinde zaman zaman topraklarımıza yapılan saldırılara sessiz kalmamız mümkün değil. Bunu da hatırlatıyoruz. Ve Rusya ile atacağımız adımlarla birlikte karar ve uygulamayı yapma noktasında kendisinden destekleri istedik. Bu konuda asla taviz veremeyiz. Terör tehdidi altında olan ülkemdir. Kimseden de izin alacak değiliz.

EYT'DE YAŞ ŞARTI OLACAK MI?

Bu ayın sonuna kadar bu işi neticelendireceğiz. 2023'e masamızdan bunu kaldırırak girmiş olacağı.


BAHÇELİ İLE GÖRÜŞME

Cumhur İttifakı olarak Devlet Bey'le etraflıca bir çok konuyu görüştük. İkimizin oyu parlamentoda anayasa değişikliğine yeterli değil. Gerek başörtüsü, gerek aile konusunda anayasa değişikliği konusunda diğer partilerin destek vermesi işimizi kolay kolaylaştıracaktır. Temennimiz odur ki, parlamentodaki diğer partilerin desteğiyle bu anayasa değişikliğini yapalım.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap