SON DAKİKA



Haber > Siyaset > Erdoğan seçim harekatını başlattı! AKP'ye "muhalefet" talimatı verdi

Erdoğan seçim harekatını başlattı! AKP'ye "muhalefet" talimatı verdi

02 Kasım 2022 Çarşamba - 11:46




AKP adına kötü giden seçim anketi sonuçlarını tersine çevirmek isteyen Cumhurbaşkanı Erdoğan MYK toplantısında kurmaylarına muhalefet başlığı altında yeni bir talimat verdi.





Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın AKP’nin üst düzey yöneticilerine yeni bir seçim talimatı verdiği öne sürüldü. Seçimlere sekiz ay kala Erdoğan’ın MYK toplantısında kurmaylarına 'Muhalefeti dinleyin' dediği öğrenildi.

2023 seçimlerine sekiz ay kala Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan seçimleri kazanabilmek adına “muhalefet” açılımı yapmaya hazırlanıyor. Bu doğrultuda girişimlere başlayan Erdoğan MYK toplantısında yaptığı konuşmasa “Muhalefetle sık bir araya gelin. ‘ Türkiye Yüzyılı Vizyon’ belgesini yurttaşlara anlatın” dediği belirtildi.

Erdoğan ayrıca 28 Ekim’de açıkladığı “Türkiye Yüzyılı” vizyon belgesinin de vatandaşlara anlatılmasını istediği kaydediliyor. Erdoğan’ın, kurmaylarına, “Birlik ve beraberlik mesajı verin” uyarısında bulunduğu da ifade ediliyor.

"MUHALEFETİ DİNLEYİN"

Erdoğan’ın, toplantıda, Mahir Ünal’ın AKP Grup Başkanvekilliği görevinden “affını istemesinin” ardından kurmaylarına da dikkat çeken bir talimat verdiği öğrenilirken şu değerlendirmeyi yaptığı ifade edildi:


“Türkiye Yüzyılı vizyon belgemizde de açıkladık. Dedik ki ülkemizi herkesin birbirini dinlediği, anladığı, birbirine saygı duyduğu bir yer haline getirelim. Farklılıklarımızın zenginlik olduğunu anlatalım. Birlik ve beraberlik olalım ki Türkiye’yi de ikinci yüzyılda zirveye taşıyalım. Bu nedenle sizler de Türkiye Yüzyılı vizyon belgemizi, yurttaşlara anlatmalısınız. Birlik ve beraberlik vurgusunu yapmalısınız. Muhalefetle daha fazla bir araya gelip, diyalog kurmalısınız. Muhalefetin eleştiri ve önerilerini de dinlemelisiniz. Bu devletin hepimizin devleti olduğunu anlatmalısınız.”

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap