SON DAKİKA



Haber > Siyaset > Erdoğan’ın rakibi kim olacak? Dünyaca ünlü gazetede flaş analiz

Erdoğan’ın rakibi kim olacak? Dünyaca ünlü gazetede flaş analiz

05 Mayıs 2022 Perşembe - 12:47




Dünyaca ünlü uluslararası İngiliz iş gazetesi. Financial Times Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Millet İttifakı’nın öne çıkaracağı aday konusunda oldukça dikkat çeken bir analiz yayımlandı.





Cumhurbaşkanlığı seçimleri için Cumhur İttifakı’nın adayının Recep Tayyip Erdoğan olacağına kesin gözüyle bakılırken Millet İttifakı’nın adayının kim olacağı konusunda kamuoyunda bir çok isim dolaşıyor. Bu doğrultuda Dünyanın en çok tanınan ekonomi ve siyaset gazetesi Financial Times’tan çok konuşulacak bir analiz geldi.

Financial Times, “Erdoğan’ı yenmek: Türkiye’de muhalefet bir şampiyon arıyor” başlıklı bir makale yayınlayarak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Millet İttifakı’nın Erdoğan karşısında kimi çıkaracağına dair oldukça dikkat çeken öngörülerde bulundu.

MANSUR YAVAŞ VE EKREM İMAMOĞLU İSİMLERİ ÖN PLANDA!

2014 yılında Erdoğan’ın 13 puanlık bir farkla kazandığı belirtilirken yapılan anketlerde Erdoğan karşısında kafa kafaya yarışabilecek iki potansiyel aday olduğu da belirtildi. Financial Times, bunların Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu olduğunu aktardı. Yavaş’ın muhafazakar ve milliyetçi olduğunu fakat aynı zamanda deneyimli olduğuna da dikkat çekilirken İmamoğlu’nun da öne çıktığı belirtildi.

Makalede muhalefetin cumhurbaşkanlığı adayını açıklamakta gecikmesinin elindeki en iyi fırsatı yitirmesine sebep olabileceği ifade edilirken “Aday olarak kim seçilirse seçilsin karşısına Mart ayında enflasyonun yüzde 61’e çıkmasına rağmen halen ülkenin en popüler siyasetçisi olan kurnaz ve deneyimli bir siyasetçi çıkacak” denildi.


Financial Times’ın makalesinde Erdoğan’ın karşısına çıkabilecek aday konusunda İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş isimlerinin ön plana çıktığı aktarılırken İmamoğlu’nun Erdoğan’ın ortaya çıkardığı cumhurbaşkanlığı sisteminin rafa kaldırmak için “çok hırslı” olduğuna dair yorumlar yapıldı.

Bunun yanında muhalefette yer alan partilerden birinin üst düzey yetkilisi, “O yeni bir Tayyip Erdoğan olabilir. Kimse bunu istemez. Bir kez o role geldiğinde ve bütün o güçle istediğini yapabilirsin” yorumunu yaptığı gazetenin makalesinde yer aldı . Gazeteye konuşan ve İmamoğlu’na yakınlığıyla bilinen bir yetkili ise bu duruma karşı gelerek “Erdoğan ile tek benzerliği Karadenizli olması ve gençken futbol oynaması. Bu ikisi haricinde hiçbir ortak noktaları yok” ifadelerini kullandı.

Gazetede kamuoyu yoklamalarında Mansur Yavaş’ın adaylığı da ciddi olarak ön plana çıktığı söylenirken Yavaş’a HDP tabanının sıcak bakmayacağı da belirtildi.

Beğendim
1
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap