SON DAKİKA



Haber > Siyaset > Erdoğan 3. dönem aday olabiliyor mu? Şentop devreye girdi

Erdoğan 3. dönem aday olabiliyor mu? Şentop devreye girdi

07 Şubat 2022 Pazartesi - 16:33




Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın üç dönem aday olamayacağı ile ilgili tartışmalarına TBMM Başkanı Mustafa Şentop da katıldı. Şentop, Erdoğan'ın adaylığı için engel bulunmuyor dedi.





Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın üç dönem aday olamayacağı ile ilgili tartışmalara devam ederken TBMM Başkanı Mustafa Şentop’tan açıklama geldi. Şentop, “Tartışmaların bilgi eksikliğinden kaynaklandığını söyleyebilirim.” dedi.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, TBMM'nin açılışının 102. yılı dolayısıyla 23 Nisan etkinliklerine ilişkin basın toplantısı düzenledi.

ERDOĞAN'IN ADAYLIĞINA HUKUKEN ENGEL YOK

Meclis Başkanı Şentop, Cumhurbaşkanlığı adaylık tartışmalarına ilişkin, “Hukuken hiç bir tartışma yoktur. 3 değil 2 kez adaylık söz konusudur. Hukuki boyutuyla ilgili olarak akademik çalışmayı ben yayınlayacağım. Hukuki sorun olmayacağını, tartışmaların bilgi eksikliğinden kaynaklandığını söyleyebilirim.” ifadelerini kullandı.

MHP’nin önceki gün sona eren, Kızılcahamam’daki kampında konuşan Devlet Bahçeli ise, “Bir defa bu iddianın yasal ve anayasal hiçbir temeli, hiçbir nesnel gerçekliği yoktur. Sayın Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin ilk Cumhurbaşkanı’dır. Ve tekrar aday olmasının önünde de herhangi bir engel bulunmamaktadır.” değerlendirmesinde bulundu.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
2
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap