SON DAKİKA



Haber > Siyaset > DYP başka isimle mi dönüyor?

DYP başka isimle mi dönüyor?

12 Nisan 2022 Salı - 12:38




Siyasi kulisler bugünlerde daha hareketli... Kurulan yeni partiler, siyasete yeniden dönecek isimler derken şimdi de DYP ismi yeniden ortaya çıktı. Yavuz Donat, DYP'li Cavit Çağlar'ın ismini andı...





Siyasi kulisler bugünlerde daha hareketli... Kurulan yeni partiler, siyasete yeniden dönecek isimler derken şimdi de DYP ismi yeniden ortaya çıktı. Yavuz Donat, DYP'li Cavit Çağlar'ın ismini andı...

Siyaset kulisleri son günlerde bir hayli hareketlendi. Peşpeşe kurulan yeni partiler, Tansu Çiller’in siyasete dönme çalışmaları ve son olarak Turgut Özal’ın oğlu Ahmet Özal’ın siyasete yeni bir partiyle dönecek olması bunun en net göstergesi. yandaş Sabah gazetesinin yazarı Yavuz Donat bugünkü yazısında DYP Eski Milletvekili ve işadamı Cavit Çağlar’la ilgili bir kulisi paylaştı.

Yavuz Donat, Cavit Çağlar’ı “Doğru Yol Partisi, başka bir isimle canlanabilir mi, güncellenebilir mi?” diye arayanın çok olduğunu belirtti. Çağlar’ın ise kendisini arayanlara, “Olmaz... Tutmaz... Hayal... Ölü doğmuş bir proje.” dediği aktarıldı.

Yavuz Donat, AK Parti’ye de DYP ve ANAP konusunda çağrıda bulunarak, “Eski DYP'liler ve ANAP'lılar, yıllarca AK Parti'ye oy verdiler... AK Parti, DYP ve ANAP çizgisine... O çizginin evlatlarına, gençlerine kucak açmalı... Sahip çıkmalı.” diye yazdı.

DOĞRU YOL PARTİSİ

Merkez sağda birlik için Anavatan Partisi ile Doğru Yol Partisi'nin birleşmeleri yönündeki taleplerin yoğunlaşması sonucu 5 Mayıs 2007 günü DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar ve Anavatan Genel Başkanı Erkan Mumcu iki partinin Demokrat Parti adı ile bütünleşmesi konusunda protokol imzaladılar. 27 Mayıs 2007 günkü kongrede partinin adı Demokrat Parti olarak değiştirilerek DYP kapatıldı. Bir gün sonra eski partililer tarafından Çetin Özaçıkgöz'ün Kurucu Başkanlığında Doğru Yol Partisi tekrar kurulmuştu. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı kayıtlarına göre, 7 Nisan 2022 tarihi itibariyle DYP'nin 1580 üyesi bulunuyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap