SON DAKİKA



Haber > Siyaset > Devlet Bahçeli'nin sözleri AK Parti'yi karıştırdı: Sezen Aksu polemiği sürüyor

Devlet Bahçeli'nin sözleri AK Parti'yi karıştırdı: Sezen Aksu polemiği sürüyor

02 Şubat 2022 Çarşamba - 09:46




Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Sezen Aksu’ya yönelik ifadelerini yumuşatması karşısında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin partisinin grup toplantısındaki sözleri kafa karıştırdı.





Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çamlıca Camisi’nde cuma namazı sonrası cemaate hitap ederken isim vermeden “Hz. Adem efendimize uzanan dilleri yeri geldiğinde koparmak bizim görevimizdir” şeklinde açıklamalarda bulunmuştu.

Erdoğan bu sözlerinden sonra gelen tepkiler üzerine “Açıklamalarım Sezen Aksu’ya değildi. Sezen Aksu, Türk müziğinin önemli bir ismidir. Şarkılarıyla insanımızın duygularına tercüman olmuş bir sanatçıdır” şeklinde ifadelerini yumuşatmıştı.

Cumhur İttifakı’nın ortağı MHP ise Sezen Aksu’ya karşı sert tutumunda ısrar ediyor. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin son grup toplantısında Aksu’ya olan tepkisini sürdürdü.

Bahçeli, MHP Grup Toplantısında konu ile ilgili, “Hz. Adem ile Hz. Havva’ya cahil demek bir sanatçı marifeti, demokratik bir hak, sıradan bir şarkı sözü olarak değerlendirilemez. Herkes aksini söylese de Milliyetçi Hareket Partisi bu görüşte olamaz, bu ilkelliğe göz yumamaz, selin akıntısına kapılamaz.” dedi.

ERDOĞAN'A RAĞMEN BAHÇELİ'NİN ISRARI AKP'DE TANSİYONU YÜKSELTTİ


Erdoğan’ın geri adım atmasına rağmen Bahçeli’nin tavrını sürdürmesi, AKP kulislerinde farklı yorumlara neden oldu.

Kimi AKP çevrelerinde Bahçeli’nin bu tavrı, zaman zaman hükümete yol haritası çizme politikasının bir parçası olarak yorumlanırken bir başka görüşe göreyse Bahçeli’nin Aksu’yu hedefte tutmakta ısrarcı olmasının sebebi bir türlü düzeltilemeyen ekonomik tabloya karşılık Cumhur İttifakı’na prim yaptırma düşüncesinin olabileceği belirtildi.

Erdoğan'ın ifadeleriyle beraber AKP gündeminden düşen Sezen Aksu polemiğinin, Bahçeli'nin son çıkışıyla beraber yeniden gündeme getirilip getirilmeyeceği konusunda AKP'liler arasındaki kafa karışıklığı devam ediyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap