SON DAKİKA



Haber > Siyaset > Devlet Bahçeli'den erken seçim sinyali! İlk kez o ifadeyi kullandı

Devlet Bahçeli'den erken seçim sinyali! İlk kez o ifadeyi kullandı

19 Temmuz 2022 Salı - 12:21




Korkusuz gazetesi yazarı Ahmet Takan, bugünkü köşe yazısında Devlet Bahçeli'nin "Eğer seçim 18 Haziran 2023’te yapılırsa " sözlerine dikkat çekti.





Ahmet Takan, Korkusuz'daki bugünkü yazısında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin partisinin grup toplantısında yaptığı 'erken seçim' açıklamalarını ele aldı.

"EĞER SEÇİM YAPILIRSA"

Ahmet Takan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 'Eğer seçim 18 Haziran 2023’te yapılırsa bugünden itibaren de 356 gün kalmıştır.' ifadesine dikkat çekerek, "Devlet Bahçeli, ısrarlı olduğu Haziran 2023 seçim tarihinin önüne bu sefer “eğer” koymuş. Siyasetin gelişmelerindeki son ayak izlerine bakarsak, ben de Bahçeli’den sürpriz bekleyenlere- az da olsa- hak vermeye başladım." yazdı.

İşte, Korkusuz gazetesi yazarı Ahmet Takan'ın o yazısı:

Bahçeli “eğer” dediyse…


Kafa dinlemek maksadıyla yazılara ara verdiğimizde, haberden, köşe yazılarından, siyasi kulislerden mümkün olduğu kadar uzak durmaya çalışırım. Yoğunlaşmam… Gündemden tamamen kopmamak için olup bitenleri göz ucu ile takip ederim. Çünkü, başka türlü olmuyor!..

Döner dönmez Angaraya kendimizi yine aynı telaşenin içinde bulduk. O, onu niye dedi?.. Bu, buna neden böyle söyledi?.. Cumhurbaşkanı adaylığı tartışmaları ve tabii ki tahminleri… Altılı masa üzerinde söylentiler… Saraydaki iç kapışmalar… Anketler… Ve erken seçim tartışmaları; “İktidar Eylül’de Meclis’i olağanüstü toplayıp erken seçim kararı alacak”…

Sözü nereye bağlamaya çalıştığıma gelince;

Bayram kutlaması için konuştuğum bir siyasetçi dostum, lafı evirdi çevirdi yine uzun bir siyaset değerlendirmesi muhabbetine getirdi. Bayram günü olmasına rağmen kısa kesmek mümkün olmadı. Vee, kafa bulur gibi dedi ki; “Devlet Bahçeli, Meclis kapanmadan önce partisinin son grup toplantısında yaptığı konuşmada ‘eğer’ dedi. Hepiniz uzun atladınız.” Ne var bunda diye sordum. Dostum, Bahçeli’nin ısrarla “seçim 2023 Haziran’da yapılacak” söylemlerini hatırlatarak, MHP Genel Başkanı’nın ilk defa bunun önüne “eğer”i koyduğunu ve bunun üzerinden gün saymaya devam ettiğini kaydederek uzunca kallavi bir yorum attırdı…

Sıktım dişlerimi… İlkelerimden ödün vermedim. Sürekli, “gir internete bak o cümlelere” şeklinde içimden gelen amansız dürtüklemelere sabırla dayandım. Taa yazıya başladığım bugüne dek amansız mücadeleyi ben kazandım!.. İşte, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, tecrübeli siyasetçi dostumun kalbine şüphe düşüren o sözleri;


“Cumhur İttifakı’nın iktidar yürüyüşünü durdurmaya hiç kimsenin gücü yetmeyecektir.

Zillet ittifakının sabıkalı ve sivri ortakları fazla heyecan yapmasınlar, boş hayallere kapılmasınlar, zira havlu atıp nal toplayacakları, mağlup ve mahcup hale düşecekleri günler yakındır, eğer seçim 18 Haziran 2023’te yapılırsa bugünden itibaren de 356 gün kalmıştır.

24 Haziran 2018 tarihinde yapılan Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Genel Seçimlerinin üzerinden geçen yaklaşık 4 yıllık zaman dilimi, kimin millet ve vatan sevdalısı, kimin işbirlikçi ve Türkiye karşıtı olduğunu iyice tescillemiştir.”

★★★

Yanlış anlaşılmalara yol açmamak için Devlet Bahçeli’nin “eğer”li değerlendirmesinin önündeki ve arkasındaki ilgili cümleleri tümüyle alıntıladım. Doğruymuş!.. Devlet Bahçeli, ısrarlı olduğu Haziran 2023 seçim tarihinin önüne bu sefer “eğer” koymuş. Siyasetin gelişmelerindeki son ayak izlerine bakarsak, ben de Bahçeli’den sürpriz bekleyenlere- az da olsa- hak vermeye başladım. Ancak yine de derim ki; MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin beyaz camda yazılanları dikkatle okurken seçim tarihini “eğer”lemesinden kesin bir yorum çıkartmak çok güç. Seçim erken bir tarihe mi çekilir yoksa Haziran 2023’ü de mi aşırtılır?.. Tartışma, istediğin yöne çek al, uzatabildiğin kadar da uzat cinsinden… Bahçeli’nin arka odasından Tayyip Erdoğan’a küçük bir tiyo da verilmiş olabilir…


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap