SON DAKİKA



Haber > Siyaset > Devlet Bahçeli'den erken seçim hamlesi! 9 bölgede harekete geçtiler

Devlet Bahçeli'den erken seçim hamlesi! 9 bölgede harekete geçtiler

26 Ağustos 2021 Perşembe - 14:27




MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, partisinin 9 ilde bölge istişare toplantılarını gerçekleştireceğini açıklaması 'erken seçim' hazırlığı yorumlarına neden oldu.





MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, partisinin  "Güçlü Siyaset, Lider Türkiye, Hedef 2023 - Siyasette Yeni Dönem: Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ve Stratejik Hedefler" konseptiyle 9 ilde bölge istişare toplantılarını gerçekleştireceklerini açıkladı. 4 Eylül Cumartesi günü başlatılacak çalışmalar için yazılı açıklama yapan Semih Yalçın, batılı ülkelerin Türkiye'nin bölgesel ve küresel hedeflerinden rahatsız olduğunu kaydetti.

ERKEN SEÇİM HAZIRLIĞI MI?

MHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın, yaptığı açıklamada partinin çalışmalarını sürdürdüğüne işaret ederek, TBMM'nin yeni yasama dönemi öncesinde, Türkiye gündemindeki önemli konuların masaya yatırılacağı bir dizi bölge istişare toplantısı gerçekleştirilmesinin kararlaştırıldığını aktardı.

Yalçın, "Güçlü Siyaset, Lider Türkiye, Hedef 2023 - Siyasette Yeni Dönem: Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ve Stratejik Hedefler" konseptiyle 9 ilde yapılacak bölge istişare toplantıları öncesinde, 4 Eylül Cumartesi Afyonkarahisar'da açılış toplantısı gerçekleştirilecek." bilgisini paylaştı.

YENİ ANAYASA HAZIRLIKLARI


Öte yandan Yalçın, bölge istişare toplantılarının nasıl ilerleyeceğine ilişkin de şunları kaydetti:

"5 Eylül'de Bursa'da başlayacak ilk bölge istişare toplantısının ardından ise Manisa, Erzincan, Konya, Gaziantep, Amasya, İstanbul, Kayseri ve Ankara'da bölgesel toplantılar gerçekleştirilecek. Böylece 4 Eylül'de start alacak toplantı maratonu, 3 Ekim Pazar günü Ankara'daki son toplantıyla tamamlanmış olacak.

Toplantılarda Meclis çalışmaları, Cumhur İttifakı, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, siyasi, sosyal ve ekonomik gelişmelerin yer aldığı iç ve dış gündem konuları ele alınacaktır. Meclis çalışmalarıyla ilgili üzerinde durulacak hususların başında yeni anayasa hazırlıklarıyla Cumhur İttifakı bünyesinde bu hususta sağlanan mutabakat ve konunun Meclis gündemine getirilmesi gelmektedir. Cumhur İttifakı 2023 vizyonu ve o tarihte yapılacak seçimler için devam edecek olmakla birlikte, bu siyasi mutabakatın Türkiye'nin bütün 21. yüzyılı kapsayacak küresel hedefler doğrultusunda sürdürülmesi hususu üzerinde durulacaktır."

Öte yandan MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın'ın yaptığı açıklamalar sonrası teşkilatların sahaya inecek olması 'erken seçim' hazırlığı yorumlarını da beraberinde getirdi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap