SON DAKİKA



Haber > Siyaset > Devlet Bahçeli, Türk milliyetçiliğinden vaz mı geçti?

Devlet Bahçeli, Türk milliyetçiliğinden vaz mı geçti?

14 Nisan 2021 Çarşamba - 17:53




Ahmet Takan, Korkusuz'daki bugünkü yazısında MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin, parti ideolojisinden vazgeçtiğini iddia etti.





Korkusuz gazetesi yazarı Ahmet Takan, bugünkü köşe yazısında  MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin partisinin grup toplantısında Cumhur İttifakı'na ilişkin ifade ettiği “Biz küçük ortaklıktan gocunmuyoruz" sözlerini değerlendirdi.

AHMET TAKAN: DİBE VURUŞUN İLANIDIR

"Her şeyin yerli yerinde olduğu bir ortamda bir siyasi parti liderinin çıkıp da iktidarın küçük ortaklığı ile övünmesi elbette o parti tabanı için büyük bir talihsizliktir." yorumunda bulunan Korkusuz gazetesi yazarı Ahmet Takan, " İçinde bulundukları açmazların ve yetersizliklerin  acı itirafıdır.  Moralsizlik kaynağıdır, geleceğe hedef koyamamak, tek başına iktidar olma hedeflerinin hiç olmadığı ve asla olmayacağının itirafıdır. Bu, MHP gibi bir parti içinde ideolojinin terk edilişidir. Hele, Türklük, Türkçülük, Türk milliyetçiliği iddiasında olan bir parti için de  acı bir dibe vuruşun ilanıdır…" değerlendirmesinde bulundu.

İşte, Ahmet Takan'ın dikkat çeken o yazısı:

Herhalde, bugün, Bakanlar Kurulu toplantısından çıkan yeni pandemi önlemleri kadar Bahçeli’nin bu sözleri siyaset gündeminin tartışma konularından biri olacak. Acaba gaf mı?.. Sanmıyorum… Devlet Bahçeli’nin  tüm konuşmaları itina ile hazırlanır ve önüne konulur. O konuşmaların hepsinde derin tecrübeli bürokrasi izleri vardır. Üstelik, siyaset biliminin tüm kavramlarının alt üst olduğu bir Türkiye’de o sözleri siyaset literatürü açısından tartışmak da bana oldukça anlamsız geliyor. Şimdi bu satırlara itiraz edeceklere sorarım; siyaset bilimini anlatan kitapları açıp, tanımlara dikkatle bakın. Türkiye’de sağ, sağ mı?.. Sol, sol mu?.. Merkez, merkez mi?.. İslamcı, İslamcı mı?.. Liberal, liberal mı?.. Muhafazakar, muhafazakar mı?.. Milliyetçi, milliyetçi mi?.. Üstelik, damat Berat Albayrak bile demedi mi; “At izi it izine karışmış” diye!..


Her şeyin yerli yerinde olduğu bir ortamda bir siyasi parti liderinin çıkıp da iktidarın küçük ortaklığı ile övünmesi elbette o parti tabanı için büyük bir talihsizliktir. İçinde bulundukları açmazların ve yetersizliklerin  acı itirafıdır.  Moralsizlik kaynağıdır, geleceğe hedef koyamamak, tek başına iktidar olma hedeflerinin hiç olmadığı ve asla olmayacağının itirafıdır. Bu, MHP gibi bir parti içinde ideolojinin terk edilişidir. Hele, Türklük, Türkçülük, Türk milliyetçiliği iddiasında olan bir parti için de  acı bir dibe vuruşun ilanıdır…

Beğendim
0
Sevdim
1
Beğenmedim
1
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap