SON DAKİKA



Haber > Siyaset > Devlet Bahçeli sessiz kaldı! MHP, AKP listelerinden mi seçime girecek?

Devlet Bahçeli sessiz kaldı! MHP, AKP listelerinden mi seçime girecek?

16 Mart 2022 Çarşamba - 09:21




Ahmet Takan, Korkusuz'daki bugünkü köşe yazısında AK Parti ve MHP’nin hazırladığı seçim kanunu teklifine ilişkin dikkat çeken bir yazı kaleme aldı.





Korkusuz gazetesi Ahmet Takan,  AK Parti ve MHP’nin hazırladığı seçim kanunu teklifini ele aldı. MHP’nin, AK Parti listelerinde seçime girebileceğini yazan  Ahmet Takan, " MHP’nin birinci olduğu seçim bölgesi yok. Ne yapacak peki?.. En azından bugünkü sandalye sayısını nasıl koruyacak? Veya korumak ve de 20 olan grup kurma sayısına  en azından ulaşabilmek için ne yapacak?.. O zaman tek bir formül kalıyor geriye; MHP’nin AKP listelerinden seçime girmesi. Bugünden söyleyeyim, MHP, AKP listelerinden seçime girerse benim için hiç şaşırtıcı olmaz" ifadelerini kullandı.

İşte, Korkusuz gazetesi Ahmet Takan'ın dikkat çeken o yazısı:

"Peki ya MHP’nin durumu?.. Kimsenin aklına bu soru gelmiyor… MHP’nin birinci olduğu seçim bölgesi yok. Ne yapacak peki?.. En azından bugünkü sandalye sayısını nasıl koruyacak? Veya korumak ve de 20 olan grup kurma sayısına  en azından ulaşabilmek için ne yapacak?.. O zaman tek bir formül kalıyor geriye; MHP’nin AKP listelerinden seçime girmesi. Bugünden söyleyeyim, MHP, AKP listelerinden seçime girerse benim için hiç şaşırtıcı olmaz, Üstelik, MHP’nin dünkü Meclis grup toplantısını dikkatle takip ettim. Genel Başkan Devlet Bahçeli, yeni seçim kanunu teklifi için çok kısa konuştu, kapsamlı bir değerlendirme yapmadı. Bahçeli, “AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi’nin değerli temsilcileri tarafından hazırlanan ve uzun bir çalışmanın mahsulü olan; Milletvekili Seçimi Kanunu, Siyasi Partiler Kanunu, Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkındaki Kanun ile bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair kanun teklifimiz dün TBMM’ne sunulmuştur. Bu kanun teklifimizin kısa süre içinde görüşülerek kabul edileceğine inanıyor, sizlerden Genel Kurul çalışmalarına aktif olarak katılmanızı rica ediyorum “diyerek konuşmasını bitirdi. Sarayın her yaptığını devasa boyutlarda şişirip öven Bahçeli’nin bu konuya çok kısa değinmesi manidardı!.."

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap