SON DAKİKA



Haber > Siyaset > Devlet Bahçeli HDP’ye sahip çıktı! Kulaklarınıza inanamayacaksınız!

Devlet Bahçeli HDP’ye sahip çıktı! Kulaklarınıza inanamayacaksınız!

29 Ekim 2021 Cuma - 17:09




AK Parti’nin ittifak ortağı MHP’nin Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin HDP’ye sahip çıktığı konuşma izleyenleri şaşkınlık içerisinde bıraktı.





Cumhur İttifakı içerisinde yer alan ve   HDP’ye “Kapatılması namus görevidir” şeklinde sert bir muhalefet içerisinde bulunan Milliyetçi Hareket Partisi ( MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin bir dönem HDP’ye sahip çıktığı konuşması izleyenleri hayrete düşürdü.

HDP hakkında "HDP'nin herhangi bir isimle açılmamak üzere kapatılması tarihe, gelecek nesillere namus görevidir"  gibi onlarca sert ifadelerde bulunan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin geçmişte Mehmet Ali Birand’ın sunduğu 32. Gün programında yaptığı konuşma bir kez daha “Arşiv unutmaz” dedirtti.

3 Mart 2003 tarihinde "yasa dışı faaliyetlerin merkezi" olduğu gerekçesi ile Türkiye Cumhuriyeti Anayasa Mahkemesi tarafından HADEP kapatılırken o partinin siyasi devamlılığı HDP ile sağlandı.

DEVLET BAHÇELİ HDP’YE SAHİP ÇIKTI!

İşte Devlet Bahçeli de HADEP kapatılmadan önce 32. Gün programında kendisine sorulan bir soruya  HADEP’e yani HDP’ye sahip çıkarak cevap verdi.  Bahçeli yakın dönemdeki konuşmalarında HDP'nin kapatılması gerektiğini ve parti olarak görmediğini söylerken söz konusu videoda  DEHAP’ın aldığı oyları meşru görerek Türk Siyasi hayatında yer alan bir parti olarak gördüğünü ifade ediyor


Bahçeli tekrar gün yüzüne çıkan videoda şöyle konuşuyor:

“HADEP’e verilen oylar PKK’nin değil halkı oyudur. Neden PKK’nın oyu olsun. HADEP şuan için Türk siyasi hayatında yer almış, seçimlere giren siyasi bir parti. Girdiği seçimlerde de yüzde 4 oranında oy almıştır. Bu oyları da Güneydoğu Anadolu bölgesinden almıştır. Oylar sandığa girerken etnik unsura göre bir tasnif yapmak çok zordur”

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap