SON DAKİKA



Haber > Siyaset > Deniz Baykal’ın kızı Aslı Baykal 'yeni parti kuracak' iddiasını yalanladı

Deniz Baykal’ın kızı Aslı Baykal 'yeni parti kuracak' iddiasını yalanladı

17 Ekim 2020 Cumartesi - 17:05




Hürriyet gazetesi yazarı Yalçın Bayer, dünkü yazısında CHP'den ayrılacak kimi isimlerin 'Halk Parti' adında yeni bir parti kuracağını genel başkanının da eski CHP Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın kızı Aslı Baykal olacağını iddia etmişti.





CHP’de siyaset yapan önemli isimlerin partiden ayrılarak ‘Halk Parti’ isminde yeni bir parti kurup siyasi faaliyetlerine burada devam edecekleri iddiası siyasi kulislerde gündem oldu.

Deniz Baykal’ın kızı Aslı Baykal’ın liderliğinde kurulacağı iddia edilen yeni parti çalışmasının içinde olduğu belirtilen isimler Hürriyet’e konuştu. Aslı Baykal partileşme iddiasının doğru olmadığını açıklarken, Yılmaz Ateş, Şahin Mengü ve Mehmet Sevigen gibi isimler de böyle bir durumun olmadığını dile getirdi.

Dün "CHP’yi eleştiren CHP’lilerin" yeni bir parti kuracağı iddiası gündeme gelmişti. Hürriyet gazetesi yazarı Yalçın Bayer, köşesinde CHP’lilerin kuracağı parti iddiasının ayrıntılarını kaleme almıştı.

Bayer yazısında, “Partinin kurucuları olarak Yılmaz Ateş, Mehmet Sevigen, Algan Hacaloğlu, Mustafa Özyürek’in isimleri gündeme getiriliyor. Onur Öymen ve Şahin Mengü’nün adını fısıldayanlar da var. İsmi ‘Halk Parti’ olacakmış... Baykal’ın kızı da genel başkan olacakmış. En önemlisi, dışarda Baykal’ın bir görüşü ve beyanı geçmiyor” ifadelerini kullanmıştı.

Beyer’in yazısında ismi geçen isimler ise bu iddiaları yalanladı.


İşte o isimlerin Hürriyet’e verdiği yanıtlar:

Prof. Aslı Baykal: Böyle bir şey yok, hiçbir şekilde de söz konusu değil.

Eski CHP milletvekili Mehmet Sevigen: Biz partinin iyi yönetilmediğini düşünüyoruz. Arkadaşlar sık sık bir araya geliyoruz ve sohbet ediyoruz. Ama partileşmek gibi bir girişimimiz yok.

Eski CHP milletvekili Yılmaz Ateş: Yönetim partiye güvenmediği için CHP’liler çok rahatsız. Parti içi demokrasi olmadığı için CHP nefes alamıyor. Çözüm arıyoruz, öncelik çözümü partide bulmak.

Eski CHP milletvekili Onur Öymen: Bu iddianın aslı, esası yok. Ben böyle bir projenin içinde değilim.


Eski CHP milletvekili Şahin Mengü: Bütün arkadaşlar böyle bir şeyin içinde değil. Bir arkadaş kendini pazarlamak için yapıyor olmalı.

Eski CHP milletvekili Mustafa Özyürek: Partimin üyesiyim ve ayrılma gibi bir düşüncem de yok. Böyle bir oluşumdan haberim de yok.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap