SON DAKİKA



Haber > Siyaset > Davutoğlu'ndan Süper Kupa tepkisi: Devletin kriz yönetiminde ne kadar zayıfladığını ortaya koydu

Davutoğlu'ndan Süper Kupa tepkisi: Devletin kriz yönetiminde ne kadar zayıfladığını ortaya koydu

01 Ocak 2024 Pazartesi - 23:05




Suudi Arabistan'da oynanacak olan Süper Kupa'da Galatasaray ile Fenerbahçe'ye Atatürk pankartı, tişörtü ve İstiklal Marşı'na izin verilmemesi üzerine maç iptal edilmişti. Yaşanan krizin ardından Gelecek Partisi Lideri Davutoğlu, sosyal medya hesabından iktidara madde madde eleştirel sorular yöneltti. Davutoğlu, yaşanan olayın Türk devleti ve kurumlarının planlama ve kriz yönetimi konusunda ne kadar zayıfladığını gösterdiğine dikkat çekti.





Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Suudi Arabistan'da gerçekleştirilmesi planlanan ancak son anda iptal edilen ve uluslararası bir skandala dönüşen Galatasaray-Fenerbahçe Süper Kupa finali hakkında iktidara sosyal medya hesabından eleştirel sorular yöneltti. Davutoğlu, bu olayın Türk devleti ve kurumlarının planlama ve kriz yönetimi konusunda ne kadar zayıfladığını gösterdiğini vurguladı. Davutoğlu, şeffaflığın olmadığı yerlerde bilgi kirliliğinin kaçınılmaz olduğunu belirterek, doğru soruların sorulması gerektiğini ifade etti.

Bu bağlamda, Süper Kupa finalinin neden İstanbul dışında bir ülkede planlandığı, neden Suudi Arabistan'ın tercih edildiği, kriz öncesi ve sırasında yapılan planlamalar, İstiklal Marşı ve Atatürk posterinin kullanımı gibi konularda sorular sordu. Ayrıca, kriz yönetimi sürecinde Türkiye Cumhuriyeti hükümetinin ve ilgili bakanların rollerini sorgulayarak, bu süreçte yaşanan sorunların çözümünde hükümetin yeterince aktif olup olmadığını eleştirdi. Davutoğlu, bu olayın Türkiye'nin uluslararası itibarını zedelediğini ve sorumluların açık bir şekilde belirlenmesi gerektiğini belirtti.

Gelecek Partisi'nin, bu konuda TBMM'de bir Meclis araştırması önergesi vereceğini duyurdu. Bu olay, Türkiye'nin spor diplomasisi ve uluslararası ilişkiler alanındaki zorluklarına dikkat çekerek önemli bir tartışma konusu oldu. İşte Davutoğlu'nun o paylaşımı: Süper Kupa finali ile ilgili yaşananlar bir örnek vaka olarak devletin ve kurumların planlama ve kriz yönetme kabiliyetinin ne kadar daralmış olduğunu hazin bir şekilde ortaya koymaktadır.




Bu onur kırıcı krizin ilk sıcak etkisi geçtikten sonra gelin planlama ve kriz yönetiminde ortaya çıkan zaafları ele alalım ki benzer olaylar yaşanmasın ve kimse kendi sorumluluğunu örtebilmek için başkalarını suçlamaya kalkmasın. Şeffaflığın olmadığı yerde bilgi kirliliği kaçınılmazdır. Bilgi kirliliğini dağıtacak ve hakikati ortaya çıkaracak en öncelikli faktör bir kriz süreci ile ilgili doğru soruların sorulmasıdır. Şimdi üç aşamada şu soruları sormak milletin hakkı, cevaplamak iktidarın kaçamayacağı bir sorumluluktur:
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap