SON DAKİKA



Haber > Siyaset > Davutoğlu'ndan Erdoğan'a 'dil koparma' tepkisi: Saygıyı güçlendirmez

Davutoğlu'ndan Erdoğan'a 'dil koparma' tepkisi: Saygıyı güçlendirmez

22 Ocak 2022 Cumartesi - 16:35




Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Sezen Aksu'ya gösterdiği tepkideki üsluba dikkat çekti.





Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, hadsiz sözleriyle Hz. Adem ve Hz. Havva'yı hedef alan Sezen Aksu'ya gösterdiği tepkideki üsluba dikkat çekti.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün söylediği “Hz. Adem efendimize uzanan dilleri koparmak bizim görevimizdir.” sözlerine cevap vererek, “Sayın Cumhurbaşkanının her türlü gerilimden uzak tutulması gereken cami mihrabından ‘dil kopartmak’ ifadesini kullanması dini değerlere saygıyı güçlendirmez, zayıflatır.” açıklamasında bulundu.

Davutoğlu, sosyal medya platformu Twitter hesabından şu ifadeleri kullandı:

“Sayın Cumhurbaşkanının her türlü gerilimden uzak tutulması gereken cami mihrabından 'dil kopartmak' ifadesini kullanması dini değerlere saygıyı güçlendirmez, zayıflatır.Kur’an sureleri ile dalg

a geçenleri büyükelçi atayıp, Şeytan Ayetleri’ni basmaya kalkanlarla siyasi ortaklık yapıp sonra da dini hassasiyet üzerinden siyaset yapmak da dinin kişisel çıkarlara alet edilmesinden başka bir şey değildir. 

Herkesin birbirinin inanç ve düşüncesine saygı göstermesi toplumsal barışın teminatıdır. Sayın Sezen Aksu’nun bu bağlamda yapacağı bir açıklamanın toplumsal vicdanı rahatlatacağına ve istismarları engelleyeceğine inanıyorum.”

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap