SON DAKİKA



Haber > Siyaset > Davutoğlu: Önce sizin zihniyetinize karşı kurtuluş savaşı vermeliyiz

Davutoğlu: Önce sizin zihniyetinize karşı kurtuluş savaşı vermeliyiz

24 Kasım 2021 Çarşamba - 16:46




Gelecek Partisi lideri Davutoğlu, İYİ Parti lideri Akşener ile görüştü. İkili görüşme sonrası açıklamalarda bulundu. Davutoğlu, Erdoğan'ın 'Ekonomik kurtuluş savaşı' ifadelerine tepki gösterdi.





Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşeneri parti genel merkezinde ziyaret etti. Davutoğlu ve Akşener görüşmesi sonrası ortak açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "ekonomik kurtuluş savaşı" ifadesine tepki gösteren Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu "Önce sizin zihniyetinize karşı bir kurtuluş savaşı vermek gerek." dedi. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, doların artışını ‘dış mihrak’lara bağlayan iktidara yanıt cevap verdi. Davutoğlu, “Elinizde bütün istihbarat bilgileri var. Bu operasyonları kim yapıyorsa onlara Türk ekonomisinin gücünü gösterin.” dedi.

Davutoğlu, "En büyük endişem Türk varlıklarının ucuzlaması. İşte o dış mihrakların gelip ona çöreklenmesi. Daha geçen hafta bir bankamızın hisselerinde satış oldu ve 2.2 milyar euro'ydu işlem yapıldığında. Şimdi 1.8 milyar euro'ya geriledi. Türk varlıklarını ucuzlatıyorsunuz. Mandacı anlayıştakilerin buraya gelmesine sebep oluyorsunuz" dedi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu dün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'yla görüşmüştü. Davutoğlu bugün de İYİ Parti Genel Merkezi'ne giderek Genel Başkan Meral Akşener'le bir araya geldi. İki lider görüşmelerinin ardından basın toplantısı düzenledi. 

Ahmet Davutoğlu'nun açıklamaları şöyle:

Görüşme talebime imkan verdikleri için Sayın Genel Başkan'a teşekkür ediyorum. Türkiye toplumu çok tedirgin bir 24 saat yaşadı, hala yaşıyor. Doların değeri bir toplantıda değişebiliyor. Kaygımız şu. Hem Türkiye vatandaşı olarak hem devlet görevi üstlenmiş bir devlet adamı ve akademisyen kimliğiyle. Kaygılarımı paylaşmayı ahlaki bir sorumluluk olarak görüyorum. Her toplum kriz yaşar. Her siyasi iktidar hata yapabilir. Ciddi yüzleşmeler yaşanabilir. Bunların aşılmasının en asgari şartı krizi anlamak ve çözmek için adım atmaktır. Sayın cumhurbaşkanının yaptığı açıklama var olan kaygımı endişeye dönüştürdü.

Sayın cumhurbaşkanı. Elinizde istihbarat birimleri var. Bankacılık sistemine giriş çıkışlar, dolar hareketlilikleri, bir sent hareket etse bankacılık sistemi farkına varır. Çıkın ve açıklayın. Türkiye'yi ekonomik kurtuluş savaşı yapmak zorunda bırakan bu mihraklar kimdir? Göreviniz anonim düşman icat etme görevi değil. Hamasi bir dil kullanmak yerine bu operasyonu kim yapıyorsa onlara devletin ve Türkiye ekonomisinin gücünü gösterin.


Türk Lirası tasarruf aracı olmaktan da çıktı, değiş tokuş aracı olmaktan da çıktı. Bir yanda dolar zenginleriyle dolar her değer kazandığında servetini artıran seçkin bir grup. Diğer yanda Türk lirası kazananlar perişan.

Böyle bir tabloda ülkenin en alt gelir grubundaki yüzde 5'lik kesim yılda 5 bin lirayla geçiniyor. Başbakanlığım döneminde asgari ücret 476 dolardı şimdi 250 dolar.

Şimdi ne olacak? Endişem Türk varlıklarının ucuzlaması. İşte o dış mihrakların gelip ona çöreklenmesi. Daha geçen hafta bir bankamızın hisselerinde satış oldu ve 2.2 milyar euro'ydu işlem yapıldığında. Şimdi 1.8 milyar euro'ya geriledi. Türk varlıklarını ucuzlatıyorsunuz. Mandacı anlayıştakilerin buraya gelmesine sebep oluyorsunuz. Sonra kurtuluş savaşı. Önce sizin zihniyetinize karşı bir kurtuluş savaşı vermek gerek.

AKŞENER: ÜÇÜNCÜ HATA, TERCİHTİR

Erken seçim çağrısını yinelen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “Bir kere bir yanlış yaptığınızda kazadır ikincisi hatadır üçüncüsü tercihtir. Bunu bilerek tercih edilmiş bir yöntem olarak gördüğümüzü ifade etmek isterim. Beceriksizliğin cehaletin sonucunda geldiğimiz nokta bu. Geçmişinde bu dönemleri yaşamış bir kişi olarak öğrenci hadiselerinin içinde yer almış biri olarak kaosu çıkaran yönetemez, o da paketlenir. Bizi yönetenlerin ayağını denk alması lazım. Odağınız seçim kazanmak olursa herhangi bir itibarınız kalmaz. Çözümü kolay. Bu arkadaşlarımızı sağduyulu akıllı mantıklı durumunda olmak zorundayız. Bu iş bilmez cehaletiyle övünen bu arkadaşları sandıkta oylarınızla elbette göndereceğiz. Sonrasında da bu ucube sistemden kurtulacağız.” şeklinde konuştu.


DÜN KILIÇDAROĞLU'YLA GÖRÜŞMÜŞTÜ

Dün ilk durağı CHP Genel Merkezi olan Ahmet Davutoğlu burada Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte ortak açıklama yapmıştı. Dolardaki sert artışın servet transferi riski doğurduğuna dikkat çeken Davutoğlu, "Erken değil hemen seçim" çağrısında bulunmuştu. Kılıçdaroğlu da yaptığı açıklamada, Bahçeli'ye seslenerek "Yüreğinde bir damla devlet, millet sevgisi varsa ülkeyi erken seçime götür" demişti.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap