SON DAKİKA



Haber > Siyaset > Davutoğlu Grup Toplantısı'nda konuşuyor

Davutoğlu Grup Toplantısı'nda konuşuyor

29 Kasım 2023 Çarşamba - 10:39




Son dakika! Davutoğlu , Saadet-Gelecek Grup Toplantısı'nda konuşuyor





Gelecek Partisi lideri Davutoğlu ve Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu, partilerinin grup toplantısında konuşuyor...

Davutoğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

Bugün size beyazın hikayesini anlatacağım. Bir kundağa sardılar bizi kulağımıza bir ezan okundu. Ve hayat süreriz kimi uzun kimi kısa... Masum doğarız, imtihan ediliriz...

26 Mayıs 2021 tarihinde Gelecek Partisi kurucuları ve yöneticileri olarak Meclis önüne beyaz gömleklerle geldik. Neden mi? Ondan bir müddet önce devletin yetkililerinin "organize suç örgütü" olduğunu ilan ettikleri Sedat Peker'in iddiaları sonrasında İçişleri Bakanı'nın istifasını ve soruşturmaların açılmasını temin etmek için geldik. Eski bir başbakan olarak Meclis önünde itildik, tartaklandık. Meclis'e sokulmadık. Ama elhamdülillah bugün Meclis'teyiz.

İçişleri Bakanı televizyonlara çıktı, cevap vermek yerine "Davutoğlu şunları şunları yapacaktı, bir grup arkadaş onu indirdik" dedi. Mesele şahsi bir mesele değil. O günün içişleri bakanı o iddiaları yaparken Sayın Cumhurbaşkanı sustu, MHP Genel Başkanı koruması altına aldı. O bakan 2 yıl daha görev yaptı. Seçimden sonra yeni bir bakan geldi ve o iddialar doğruymuş gibi ve sanki başka bir hükümet gelmiş gibi eski bakanın kadrolarının üzerinden silindir gibi geçti. Bir bakanın oluşturduğu bataklık üzerinden başka bir bakan kahramanlık hikayeleri yazdı. Cumhurbaşkanı aynı cumhurbaşkanı, iktidar aynı iktidar, ittifak aynı ittifak.

Beyaz gömlek hareketi başlattık. Ak da diyebilirdik ama o kadar kirlettiler ki diyemedik. Temiz siyaset devrimi yapılsın dedik.

Bir bakan dezenfektan satarken, uğurlanıyor. Mahkemede hesap vermiyor. Devletin her yerinden kara para aklama senaryoları geliyor. Hepsinin devlet yetkilileriyle resimleri var. Bu ne rezalet.


Seçimlerden önceki 3 ayda 15 milyar 905 milyon dolar Türkiye'den çıkarıldı. Seçimler bitti, bu düzenin devam edeceği görülünde 15 milyar 575 milyon dolar geri geldi. Eğer bir değişiklik olsaydı o dolarlar gelmeyecekti. Şimdi torba yasada diyorlar ki götürdüğünüz paraları geri getirebilirsiniz, sizden vergi almayacağım.

Varlık barışı denilen şeyde kara para aklama var, imar yasasında yolsuzluk var.

Siyasi destekli zenginleşmeleri soracağım. Yeni bir yasa daha... Cumhurbaşkanı bir gün diyecek ki "şu şu firmalara vergi iadesi yapacağım" ama yasa hukuk yapar diyor.

AYM kalksın kimse bize karışmasın diyorlar. Temel haklar konusunda kimse bize hesap sormasın diyorlar.

Devletin her yerinde hortumlama var. Şu anda her yeri saadet zinciri almış. Nerden geliyor bu paralar. Saçlarına dolar takanlar... Yaklaştırmayın bu Reza Zarrab denen alçağı, dedim cumhurbaşkanına. Bizim olduğumuz yerde bataklık olmaz. . Kamuoyunun tanıdığı meşhur futbolcular... Yüzde 2 binlere varan faizler... Bu paraları alanlar da güzellik merkezi açanlar da devletimiz, bayrağımız, ezanımız diyor. Artık bunları söyleyene millet şüpheyle yaklaşıyor. Siyasi destekli soygunlar var arkadaşlar, bunun adını koyalım. Bunlar ihale değil, soygun.


Bir müptezel var. Bu kişi Ethem Sancak. Bu kişi satılan tank palet fabrikasını 480 milyon dolar alırken ne yaptı da bu parayı aldı.

Bu siyaset destekli soyguna son vermek lazım. Tablonun bir tarafından doları saçına dolayanlar diğer yanında 7 bin 500 lira emekliler.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap