SON DAKİKA



Haber > Siyaset > Davutoğlu: Erdoğan, Demirtaş’ı Öcalan ile terbiye etmeye çalışıyor

Davutoğlu: Erdoğan, Demirtaş’ı Öcalan ile terbiye etmeye çalışıyor

02 Şubat 2022 Çarşamba - 09:14




Davutoğlu, Erdoğan'ın tutuklu bulunan Selahattin Demirtaş’ı Abdullah Öcalan ile terbiyet etmeye çalıştığını söyledi.





Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tutuklu eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ı Abdullah Öcalan ile terbiye etmeye çalıştığını söyledi.

Habertürk’te Fatih Altaylı’nın Teke Tek programına konuk olan Davutoğlu, "HDP’yi dışlayanlar, Meclis’te HDP’li Meclis Başkanvekili’ne ‘Başkan’ diye hitap edip, söz alıyorlar. Tiyatro oynamaya gerek yok. Sayın Erdoğan, Demirtaş’ı Öcalan ile terbiye etmeye çalışıyor" dedi.

HDP’nin üçüncü ittifak yönünde kendi tercihini yaptığını olduğunu söyleyen Davutoğlu, HDP’nin Millet İttifakı’nın parçaması olmadığını belirtti.

HDP’yi dışlayanlar, Meclis’te HDP’li Meclis Başkanvekili’ne ‘Başkan’ diye hitap edip, söz aldığını açıklayan Davutoğlu şunları kaydetti:

"Tiyatro oynamaya gerek yok. Sayın Erdoğan, bırakın HDP gibi Meclis’te grubu olan meşru bir partiyi, İmralı’yı aktör yapıyor. Demirtaş’ı Öcalan ile terbiye etmeye çalışıyor. Bu ne demek? Elinizde tutuklu olan, 2 kişiden birini diğerine otorite kurması devletin olabilecek bir şey mi? Biri diğerine hesap verecek… Paralel bir siyaset üretiyorsunuz burada. HDP’yi dışlarken paralel bir siyaset üretiyorsunuz. Bu hem gayrimeşrudur hem antidemokratiktir. Sonra bu konuda hassasiyeti olan kitlelere, HDP’yi şeytanlaştıran bir tutum sergilemek tutarlı değil."

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap