SON DAKİKA



Haber > Siyaset > Cüneyt Özdemir, Ali Babacan'a sordu: 6'lı masanın cumhurbaşkanı adayı Abdullah Gül olacak mı?

Cüneyt Özdemir, Ali Babacan'a sordu: 6'lı masanın cumhurbaşkanı adayı Abdullah Gül olacak mı?

22 Ekim 2022 Cumartesi - 11:27




Gazeteci Cüneyt Özdemir'in YouTube kanalına konuk olan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, "Gönlünüzden Abdullah Gül'ün aday olması geçiyor mu?" sorusuna, "Biz hiçbir adayla ilgili olur da demiyoruz olmaz da demiyoruz. Bizim için en önemlisi, demokrasiyi gerçekten özümsemiş, parlamenter sistemi lafta değil özde benimsemiş, demokrat duruşu olan bir Cumhurbaşkanı adayımız olması gerekiyor." dedi.





6'lı masanın cumhurbaşkanı adayı tartışmaları sürüyor. Masanın liderlerinden biri olan Babacan, gazeteci Cüneyt Özdemir'in YouTube kanalına konuk oldu ve merak edilenleri yanıtladı.

"PARLAMENTER SİSTEMİ LAFTA DEĞİL ÖZDE BENİMSEMELİ"

Özdemir, Babacan'a, "Gönlünüzden Abdullah Gül'ün aday olması geçiyor mu?" diye sordu. Babacan bu soruya, "Biz hiçbir adayla ilgili olur da demiyoruz olmaz da demiyoruz. Bizim için en önemlisi, demokrasiyi gerçekten özümsemiş, parlamenter sistemi lafta değil özde benimsemiş, demokrat duruşu olan bir Cumhurbaşkanı adayımız olması gerekiyor." dedi.

Cumhurbaşkanı adaylığı için dikkat çeken ifadeler kullanan DEVA Partisi lideri Babacan, "Neden aday olmuyorsunuz?" sorusuna da yanıt verdi. Ortak aday konusunda bir anlaşma olmazsa partisinin cumhurbaşkanı adayı olacağını belirten Babacan, "Biz bu seçeneklerin şu anda hepsine açığız" dedi.

BABACAN: ORTAK ADAYDA UZLAŞI OLMAZSA BEN ADAYIM


DEVA Partisi lideri Babacan'ın dikkat çeken açıklamaları şöyle:

"Eğer 6'lı masa ortak bir adaya karar veremezse DEVA partisinin cumhurbaşkanı adayı olacağımı söyledim. Bunu daha önce de açıkladım.

6'LI MASANIN ORTAK ADAYI KİM OLACAK?

Ama ilk turda 50+1'le seçimi kazanmak ancak ve ancak partilerin işbirliği ve ortak bir adayla mümkün. Ortak aday 6 partinin genel başkanlarından biri de olabilir, dışarıdan bir isim de olabilir. Biz bu seçeneklerin şu anda hepsine açığız. Yani genel başkanlardan birisi olarak ben de aday olabilirim.

"NEDEN İDDİALI DEĞİLSİNİZ?" SORUSUNA YANIT


Çünkü cumhurbaşkanı adayını konuşmak için de iddialı bir şekilde ortada olmak için de biz çok erken olduğunu düşünüyoruz.

"6'LI MASA DURURKEN, ADAYIM DEMEK DOĞRU DEĞİL"

Biz tutarlı olmak zorundayız. 6'lı masa orada dururken, bir yandan da ben adayım diye çıkıp adayım demek doğru değil. Diğer partilerle bunu konuşmadan yapmak doğru değil"

"DÜNYANIN EN BÜYÜK YATIRIM FONU GELDİ"

Öte yandan Ali Babacan, "2 hafta önce dünyanın en büyük yatırım fonu bizi ziyarete geldi. 'siz gelince ne yapacaksınız' diye soruyorlar. 'Siz geliyorsanız, seçimi bile beklemeyelim hemen Türkiye'ye yatırım yapalım' diyorlar." ifadelerini kullandı.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap