SON DAKİKA



Haber > Siyaset > Cumhur'da ÖTV ve emekli zammı kavgası! Mustafa Destici ses yükseltti

Cumhur'da ÖTV ve emekli zammı kavgası! Mustafa Destici ses yükseltti

20 Temmuz 2023 Perşembe - 11:47




Seçimlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan'a destek veren BBP lideri Mustafa Destici, yapılan ÖTV zamlarına tepki gösterdi.





Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında  ÖTV zamlarına tepki gösterdi. Destici, "Çiftçilerimiz başta olmak üzere, üreticilerimizden, üretimde kullanılan akaryakıttan Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) alınmamalıdır" dedi.

"HAKÇA BİR ÇÖZÜM DEĞİL"

Akaryakıta bu denli zam yapmak yerine, doğal gazda sübvansiyonun geliri yüksek olanlara uygulanmamasını öneren Destici, "Ekonominin yönetiminde oturanlar kolaycılığa kaçarak, çözümü dolaylı vergilerde bulup faturayı dar gelirli ve üretici ile yüksek gelirlinin sırtına aynı oranda yüklememelidir. Bu doğru ve hakça bir çözüm değildir. Zamlarla ya da kemer sıkarak ekonomiyi düzeltmek, bütçe açıklarını kapatmak, 70'li yılardan beri Türkiye'de sıkça uygulanmış, ekonominin temel meselelerini çözememiştir" değerlendirmesinde bulundu.

"KADEMELİ BİR ARTIŞ DÜZENLEMESİ YAPILMALIDIR"

Emekli maaşları konusuna da değinen Destici, "Emeklilerimiz, işçiye ve memura yapılan artışın kendilerine yansıtılmamış olmasından dolayı haklı bir serzeniş içerisindeler. En düşük emekli maaşı, asgari ücretin altında olmamalıdır. Yüzde 25'lik zam, emeklilerimizin kök maaşlarına değil, aldıkları fiili maaşlarına göre verilmeli, ayrıca tüm emeklilerimizi kapsayacak kademeli bir artış düzenlemesi yapılmalıdır" diye konuştu.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap