SON DAKİKA



Haber > Siyaset > Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkiye'nin konumunu değerlendirdi: ''Türkiye Artık sözü geçen bir ülkedir''

Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkiye'nin konumunu değerlendirdi: ''Türkiye Artık sözü geçen bir ülkedir''

15 Ekim 2020 Perşembe - 12:09




Türkiye'nin farklı birçok cephede mücadele verdiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin oturduğu tüm masalarda sözünün geçtiğini vurguladı.





Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararlığıyla sahada atılan adımlar, Türkiye'nin masada elini fazlasıyla güçlendirdi.

Erdoğan, önceki gün yapılan MYK toplantısında Doğu Akdeniz’le ilgili önemli mesajlar verdi.

Türkiye’nin kazanımlarından asla taviz vermeyeceğini bir defa daha vurgulayan Erdoğan, “Almanya, Fransa ile ilgili arabuluculuk yapmak istedi. Yunanistan’a zaman kazandırmak istediler. Ama biz bunu erkenden fark ettik. Türkiye şu anda güçlü bir durumda. Doğu Akdeniz konusunda da istediğimiz noktadayız.” dedi.

"SÖZÜMÜZ GEÇİYOR"

Oruç Reis Sismik Araştırma Gemisi’nin yeniden Akdeniz’e dönmesini değerlendiren Erdoğan, “Bugün Oruç Reis’in yeniden gitmesi bizim gücümüzü gösteriyor. Oruç Reis gitmemiş olsaydı, biz kazanımlarımızdan vazgeçmiş olurduk. Türkiye, şu anda gerek Doğu Akdeniz, gerek Azerbaycan gerek Ermenistan ve gerekse Suriye konusunda sözü geçen bir ülkedir ve güçlü bir konumdadır. Zannettiler ki sessiz kalacağız. Ama umdukları gibi olmadı.” diye konuştu.


"İLK ŞIRNAK'A GİDECEĞİM"

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, il kongrelerine Şırnak’tan başlayacağı öğrenildi. Erdoğan toplantıda, “Daha önce söz vermiştim. Ancak gidemedim. İlk olarak Şırnak’a gidelim.” ifadesini kullandı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap