SON DAKİKA



Haber > Siyaset > Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Selahattin Demirtaş planı ortaya çıktı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Selahattin Demirtaş planı ortaya çıktı!

23 Mayıs 2022 Pazartesi - 11:39




Uzun yıllardır cezaevinde bulunan HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın neden içeride tutulduğuna dair Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Terkoğlu'ndan oldukça dikkat çeken bir iddia ortaya atıldı.





Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Terkoğlu bugünkü köşe yazısında Selahattin Demirtaş’ın çalışma arkadaşı Zinar Karavil’in yazdığı “Demirtaş’ın Beyaz Sandalyesi” kitabından dikkat çeken ayrıntıları paylaştı.

4 Kasım 2016’da ilk kez tutuklanan, 2 yıl sonra, 7 Aralık 2018’de, 4 yıl 8 aylık cezasının onaylanmasıyla hüküm alan, Selahattin Demirtaş’ın kitaba göre cezasının bitmesiyle birlikte yeniden davalar açılarak içeride tutulmak istendiği öne sürülüyor.

"ERDOĞAN'IN ELİNİ RAHATLATMAK İÇİN TUTULUYOR"

Barış Terkoğlu yazısında “Demirtaş’ın Beyaz Sandalyesi”  kitabına da dayanarak Selahattin Demirtaş’ın türlü oyunlarla hapishanede  nasıl tutulduğuna dair olaylar ortaya atarken yazısının sonunda bunun bir AK Parti planı olduğunu iddia etti.

Demirtaş’ın, terörle mücadele ya da devletin bekası için değil, Erdoğan’ın seçimlerde elini rahatlatmak için yargılandığını belirten Terkoğlu  yazısının sonunda “Demirtaş hakkındaki hükmün, 2023 seçimlerine giremeyecek şekilde kurgulanması bile çok şey söylüyor. 28 Şubat ya da Gezi davaları gibi…. Fethullahçıların başlattığı işi iktidarın aparatları sürdürüyor. “Kullanışlı adalet”, adaletsizliğin yolu oluyor. Her kapıyı açtığınız anahtara güvenmeyin. Ya bir gün sizin kapınızı da aralarsa…” ifadelerini kullandı.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap