SON DAKİKA



Haber > Siyaset > Cumhurbaşkanı Erdoğan: Birileri mutfakta, biz de balkonda!

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Birileri mutfakta, biz de balkonda!

15 Mayıs 2023 Pazartesi - 02:07




Cumhurbaşkanı Erdoğan, balkon konuşmasında seçmenine sesleniyor. Erdoğan Ankara'daki parti genel merkezindeki konuşmasına, "henüz sonuçlar kesinleşmemekle birlikte açık ara öndeyiz" dedi. Cumhurbaşkanı, muhalefeti de "halkı yanıltmakla" suçladı. Erdoğan, oyların sayılmaya devam ettiğini, "milli iradenin tezahürünü beklediklerini" söyledi.





Bu ne Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da AK Parti Genel Merkezi'nde vatandaşlara sesleniyor.

Erdoğan'ın açıklamaları: 

Biz sizleri çok seviyoruz. İşte bu sevdanın neticesi burada. Bu sevdalıların buluşması. Birileri mutfakta biz de balkonda. Ekranlarında bizleri izleyen kıymetli vatandaşlarım, sevgili Ankaralılar, değerli dava arkadaşlarım. Sizleri en kalbi duygularımla, hürmetle selamlıyorum. Bir demokrasi şölenini daha alnının akıyla tamamladık. Henüz kesin sonuçlar belli olmamakla beraber açık ara öndeyiz. Hem yurt içi oyların gayri resmi sonuçların belli olmasının hem yurt dışı oyların sayımının biraz daha vakit alacağız anlaşılıyor. Fersah fersah geride olmanın kendilerinin de bildiği tabloyu anlatarak milleti son kez kandırmaya çalışanlar gibi değiliz biz. Bugün de seçimde açık ara önde olduğumuzu biliyor ancak sonucun tam oranla resmen önümüze gelmediği için milli iradenin tezahürünü bekliyoruz. 

Sonucu beklerken sizlerin buradaki sevgisine mukabele etmek için geleneksel balkon konuşmamızı şimdiden yapalım dedim. Sözlerime İstanbul'dan Ankara'ya ve buraya gelene kadar sevgileriyle bizleri yalnız bırakmayan tüm kardeşlerime teşekkür ederek başlamak istiyorum. Aynı şekilde sandık kurullarında görev alan, müşahit olarak veya bireysel gayretleriyle sandıklara sahip çıkan, onlarla birlikte yurt dışı çalışmalarında vazife üstlenen her bir kardeşime de teşekkür ediyorum. En büyük teşekkürü rekor katılımla sandığa giderek ülkesinin ve kendisinin geleceği için tercihini sandığa yansıtan vatandaşlarımın her birine ediyorum. 

"TARİHİMİZİN EN YÜKSEK KATILIMLI SEÇİMLERİNDEN BİRİNİ YAŞADIK"

Kazanan seçim tablolarının göstereceği rakamların ötesinde tartışmasız şekilde ülkemiz olmuştur. Milletimiz olmuştur. Türkiye, milli iradenin üstünlüğüne olan bağlılığı ile vatandaşlarının siyasi tercihindeki özgürlüğüyle dünyanın önde gelen demokrasileri arasında yer aldığını bir kez daha ispatlamıştır. Bu gerçeği seçimlere katılım oranının rekoru ile gösterdik. Tarihimizin en yüksek katılımlı seçimlerinden birini yaşadık. 


CHP yöneticileri ve bazı belediye başkanlarının tamamen kendi iç hesaplaşmalarının ürünü feveranları bu gerçeği değiştirmiyor. Ülkemiz seçim sistemi güvenilirliği bakımından dünyaya örnek olacak bir işleyişe sahiptir. Kimsenin güzel tabloyu kendi kısır siyasi hesapları için bozmaya hakkı yoktur. 

"BİZ BİRİNCİ TURDA BİTİRECEĞİMİZE İNANIYORUZ"

Seçim kampanyası dönemindeki tartışmalar artık geride kaldı. Herkes milletimize sözünü söylemiş, milletimiz de bugün kararını vermiştir. Artık buna yeni yeni kılıflar uydurmanın bir anlamı yok. Milletimizin anlamının ne olduğunu gayri resmi kesin sonuçlar açıklandığında göreceğiz. Sonuç ne olursa olsun bugünkü seçimlerde cumhurbaşkanlığında tercihini bizden yaptığı görülen 27 milyona yakın vatandaşımın her birinden şükranlarımı sunuyorum. Tercihini kimden yana yaparsa yapsın demokrasi şölenine katılan vatandaşlarıma teşekkür ediyorum. Seçimlerde en yakın rakibimize şimdiden 2 milyon 600 bin civarında fark attık. Kesin sonuçların çıkması ile bu rakamın çok daha yükseleceğine inanıyorum. Yüzde 50+1 sebebiyle cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turda bitip bitmediğini henüz bilmiyoruz. Karar seçimin tamamlandığını gösteriyorsa zaten mesele yok. Şayet, milletimiz tercihini seçimin ikinci tura kalmasından yana yaptıysa onun da başımızın üstünde yeri var. Biz birinci turda bitireceğimize inanıyoruz. Tüm kardeşlerimizden işlemler bitene kadar teyakkuzda olmayan devam etmelerini istiyorum. Seçim zaferimizin gölgelenmesine yol açacak en küçük bir rehavete, zafiyete izin vermeden süreci takip edeceğiz. TBMM seçimleri mevcut tabloyla bile Cumhur İttifakı'nın çoğunluğu kazanması ile neticelenmiştir. Şu anda parlamentoda çoğunluk Cumhur İttifakı'ndadır. Komisyonların genelinde Cumhur İttifakı hakimdir.

Biz teröristlerle beraber olmadık. Biz Selo ile beraber olmadık, bebek katillerini salacağız diyenlerle beraber olmadık. Biz Kandil'den talimat alanlarla beraber olmadık. Biz talimatı sadece rabbimizden alırız, milletimizden alırız. Hep birlikte Türkiye olacağız dedik. 

Seçim sonuçlarının henüz kesinleşmemiş olması milletimizin tercihinin açık ara bizden yana olduğu gerçeğini değiştirmiyor. 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap