SON DAKİKA



Haber > Siyaset > Cumhurbaşkanı Erdoğan 3'üncü kez aday olacak mı? Tamam mı devam mı?

Cumhurbaşkanı Erdoğan 3'üncü kez aday olacak mı? Tamam mı devam mı?

13 Ağustos 2021 Cuma - 10:43




Cumhurbaşkanlığı seçimleri için çeşitli senaryolar konuşulurken Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın üçüncü kez aday olup olmayacağına dair tartışmalar alevlendi.





Yeniçağ yazarı Orhan Uğuroğlu, Cumhurbaşkanı seçimine ilişkin olarak anayasanın "Bir kimse en fazla iki defa Cumhurbaşkanı seçilebilir" maddesine dair dikkat çeken bir yazı kaleme aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın iki kez cumhurbaşkanı olduğunu ve üçüncü kez olamayabileceğine vurgu yapan Uğuroğlu, yazısında, "YSK, Erdoğan'ın başvurusunu reddedince Bahçeli'nin ne söyleyeceğini ve ne yapacağını çok merak ediyorum" dedi.  

Cumhur İttifakı'nda AKP ve MHP'nin Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayını belirlemek için büyük çaba sarf ettiğini Uğuroğlu, cumhurbaşkanlığına aday gösterilme olasılığı kesin olman Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın adaylığı için şu ifadeleri kullandı:

"Bir boks maçı düşünün; lisansı olmayan bir boksör ringe çıkartılmaya çalışılıyor, üstüne üstlük rakibini de kendisi seçmek istiyor. Neymiş hakem yandaşmış!.. Niyetleri rakip adayı erken belirletmek ve yıpratmak için aylarca saldırmak… Kılıçdaroğlu da Akşener de Millet İttifakı da diğer muhalefet partileri de buna asla izin vermemeli.

Hatırlatayım;  CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu, "CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu" dedi ve kıyamet koptu.


Birkaç gün sonra Kılıçdaroğlu Millet İttifakı açısından dedi ki; "Aday ol derlerse olurum"

Her parti kendi genel başkanının Cumhurbaşkanı seçilmesini ve iktidar olup ülkeyi yönetmesini ister. MHP hariç ki Devlet Bahçeli'nin belirlediği Cumhurbaşkanı adayı; seçilme hakkına sahip olmayan Erdoğan'dır… YSK, Erdoğan'ın başvurusunu reddedince Bahçeli'nin ne söyleyeceğini ve ne yapacağını çok merak ediyorum." 

Beğendim
0
Sevdim
1
Beğenmedim
2
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap