SON DAKİKA



Haber > Siyaset > Cumhur, Millet derken... Üçüncü bir ittifak mı geliyor?

Cumhur, Millet derken... Üçüncü bir ittifak mı geliyor?

16 Mart 2021 Salı - 09:14




2023'te yapılacak olan seçimlere yönelik çalışmalar ve tartışmalar sürerken, kulislere bomba bir iddia düştü. Buna göre İYİ Parti üçüncü bir ittifak kurabilir. Hatta ittifaka katılacak diğer partiler bile belli.





2023 Haziran'da yapılacak olan seçimlerin tartışmaları şimdiden başladı. Bunların başında da ittifaklar geliyor. Son yapılan genel ve yerel seçimde önemi ortaya çıkan ittifaklara bir yenisinin daha eklenebileceği iddia edildi.

Seçime 2 yıldan fazla bir süre varken AK Parti ve MHP'nin oluşturduğu Cumhur İttifakı'nda birçok şey netleşmişken, CHP ile İYİ Parti'nin başı çektiği Millet İttifakı'nda ise İYİ Parti ve HDP'nin konumu belirleyici olacak. HDP'nin açıkça olmasa da destek verdiği Millet İttifakı'nda, İYİ Parti'nin bu durumdan rahatsız olduğu bilinen bir gerçek.

Hal böyleyken kulislerde 'yeni bir ittifak' iddiası dolaşmaya başladı. Hürriyet'ten Abdulkadir Selvi bugünkü köşe yazısında bu konuyu kaleme alırken, İYİ Parti'nin başı çekeceği üçüncü ittifak iddiasında bulundu. Gelecek Partisi ile Yeniden Refah Partisi’nin üçüncü ittifak seçeneğine sıcak baktıkları belirtilirken, Meral Akşener'in bu seçeneğe ne yeşil ışık yaktığı, ne de kapıları kapattığı aktarıldı.

Abdulkadir Selvi'nin yazısının tamamı için...

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap