SON DAKİKA
SON DAKİKA


Cumhur İttifakı'nda sinir harbi
22.12.2020
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ekonomi ve hukuk başta olmak üzere birçok alanda reform süreci başladığını söylemesinin ardından, Cumhur İttifakı’nın ortağı MHP liderinin söylemlerinin rahatsızlık yarattığı, Ankara kulislerinde artık yüksek sesle konuşulmaya başlandı.

Atılacak adımların AK Parti içerisinde tam manasıyla belirlenmediği bir süreçte, MHP liderinin reform adına yapılacaklara yön verme gayretinin rahatsızlık yarattığı, hatta birlikteliğin bozulabileceği bile söylenmeye başlandı. Olur mu derseniz olur. MHP’nin geçmiş dönem karnesine baktığınızda bu yönde liderinin ortaklıkları bitirdiğini görmek mümkün.
AK Parti ile MHP arasında parti kapatma tartışması da bunun son örneği olarak ortada duruyor. 

Bahçeli’nin dile getirdiklerini ortağı ile masa başında sonuçlandırma yolunu değil de kamuoyu önünde tartışma yaratacak şekilde seslendirmesi, kapı arkasında ittifakın sıkıntıda olduğu iddialarını ister istemez gündeme getiriyor.
Reform adına AK Parti’de farklı görüşler olduğu iddialarının karşılık bulacağını sanmıyorum. Çünkü Erdoğan’ın sözünden hiçbir partili çıkmaz. Erdoğan’ın küresel gelişmelere göre duruş belirleme hamlesine MHP’nin vereceği destek önemli ancak keskin çizgileri olan bu partinin bunlardan vazgeçmesi ise tartışma konusu.
AK Parti’nin reform adına yapacağı manevralara MHP liderinin söylemleri ile gölge düşürmesinin ittifaka bir kazanç sağlamayacağını da eklersek, önümüzdeki süreçte ya MHP sahip olduğu keskin ve vazgeçilmez söylemlerinden ve duruşundan vazgeçecek ya da tabanının beklentilerine cevap verecek. 
Cumhur İttifakı’nın yaşaması adına bugüne kadar birçok konuda ödün verip partiden kopmaların yaşanmasına neden olan MHP, daha fazla kan kaybı yaşanmaması adına sürdürülen ittifakın yeniden masaya yatırılmasına neden olacaktır. 

AK Parti ve MHP kurmayları reformlar konusunda uzlaşı adına birbirini tamamlayıcı adımları atmazsa Cumhur İttifakı’nda infiale varacak krizlerin yaşanması kaçınılmaz olacaktır. İki partide şu anda yaşanan sinir harbinin adresi uzlaşı. Olmazsa önümüzdeki günlerde farklı bir siyasi tablo ile karşılaşabiliriz.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap