SON DAKİKA



Haber > Siyaset > Cumhur İttifakı'nda kriz: ''Ağayı da paşa yı da tanımıyoruz''

Cumhur İttifakı'nda kriz: ''Ağayı da paşa yı da tanımıyoruz''

23 Temmuz 2019 Salı - 13:46




Kayseri Melikgazi'de Yavuz Turhal isimli bir pazarcının AK Partili Belediye tarafından karpuzlarının kepçeyle toplanması, AK Parti ve MHP’yi karşı karşıya getirmişti. Saray İttifakında yaşanan karpuz krizi, MHP’li Baki Ersoy’un yeni çıkışıyla devam ediyor.





Kayseri Melikgazi’de Yavuz Turhal isimli bir vatandaşın pazaryerinde sattığı karpuzlar AK Partili Melikgazi Belediyesi tarafından kepçeyle toplanmış ve Turhal, çektiği bir video ile maruz kaldığı uygulmaya isyan etmişti.

Turhal’ın isyan videosu sosyal medya üzerinden Türkiye’nin gündemine otururken, yaşanan olay Cumhur İttifakı’nın ortakları AK Parti ve MHP’yi Kayseri’de karşı karşıya getirmişti.

MHP Kayseri milletvekili Baki Ersoy karpuzları toplanan pazarcı ile ilgili AK Partili Kayseri Büyükşehir Belediyesi ile Melikgazi Belediyesi’ne tepki göstermiş, Ersoy’a yanıt ise, AK Parti eski Kayseri milletvekili ve eski Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’dan gelmişti.

Yaşanan olay ile ilgili MHP’li Baki Ersoy’dan bir çıkış daha geldi. Yavuz Turhal’a yapılan uygulama nedeniyle AK Parti’nin yerel seçimlerde kullandığı “gönül belediyeciliği” sloganının hatırlatılmasına, AK Partili Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’ın “gönül belediyeciliğinin ağababası yapıyoruz” demesine MHP’li Ersoy tepki gösterdi.

Twitter hesabından bir paylaşım yapan Ersoy, “Bu şehirde teşkilatımız olarak ‘Ağayı da, paşayı da’ tanımıyoruz. Bizim bildiğimiz tek şey yapılan yanlışlara karşı bu sıkıntılı günlerde Kayserili hemşerimizin yanında olmak ve onlara Allah rızası için hayırlı işler yapabilmek... Bizim Sevdamız Kayseri...” dedi.


İşte o tweet;

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
1

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap