SON DAKİKA



Haber > Siyaset > Cumhur İttifakı'nda derin çatlak! MHP cephesinde AYM krizi sürüyor

Cumhur İttifakı'nda derin çatlak! MHP cephesinde AYM krizi sürüyor

02 Nisan 2021 Cuma - 13:06




MHP lideri Devlet Bahçeli'nin HDP'nin ve Anayasa Mahkemesi'nin kapatılması konusundaki açıklaması Cumhur İttifakı'nda derin ayrılıklara yol açabilir.





MHP lideri Devlet Bahçeli'nin "HDP’nin kapatılması kadar Anayasa Mahkemesi’nin de kapanması artık ertelenemez bir hedef olmalıdır” açıklaması sonrasında Cumhur İttifakı'nda gündem ısınmaya devam ediyor.

Bahçeli'nin açıklamasına AKP'den tepki niteliğinde karşı yanıt gelirken Bahçeli'nin danışmanı Yıldıray Çiçek, HDP'nin kapatılması konusunbu rahatsızlığı MHP'nin yayın organı Türkgün'deki yazısıyla dile getirdi.

Çiçek, "AYM terör odaklarını, teröristleri değil Türkiye'yi korur!" başlıklı yazısında şu ifadeleri kullandı:

"Anayasa Mahkemesi HDP’nin kapatılması konusunda ayağını sürümektedir. HDP’nin kapatılmaması ve siyasi projelerde onu kullanmak isteyenler verilen karara çok mutlu olmuştur. Anayasa Mahkemesi’nin kararı şehitlere, gazilere saygısızlık, Türkiye Cumhuriyeti’ni bölmeye çalışanlara moral, terör örgütü PKK’nın yardım ve yaltakçısı HDP’ye ve CHP gibi HDP yardakçılarına motivasyon olmuştur.

Hal bu iken bazı AKP’li yöneticiler, Anayasa mahkemesinin HDP kararı sonrası “Anayasa Mahkemesine her karar sonrası hukuki olmayan yaklaşımlarla saldırmak en başta bu ülkenin hukuk sistemini yok saymaktır. Anayasa Mahkemesi özellikle son yıllarda verdiği kararlar ile hukuku taçlandırdığı bir hakikattir” şeklindeki açıklamalarını kime şirin görünmek, kimi mutlu etmek için yapmaktadır? CHP, İP, HDP, Deva, Gelecek mutlu iken ve hepsi koro halinde MHP Lideri Sayın Devlet Bahçeli’ye saldırıya geçmişken bu selektör kimin içindir?"

BAHÇELİ GEMİLERİ YAKAR MI?

Anayasa Mahkemesi'nin HDP’nin kapatılması talebiyle hazırlanan iddianameyi usul eksiklikleri nedeniyle oy birliği ile iade etmesi, Cumhur İttifakı'nın iki kanadı arasında gerilime yol açmaya devam ediyor.


AYM'nin kararı sonrası MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Yüksek Mahkeme'yi ağır ifadelerle hedef alıp "HDP’nin kapatılması kadar Anayasa Mahkemesi’nin de kapanması artık ertelenemez bir hedef olmalıdır” demişti. Bu sözlerin ardından AKP'nin yanıtı ise Genel Merkez Seçim işleri Başkan Yardımcısı Samir Altunkaynak tarafından verilmişti. Altunkaynak, sosyal medya hesabından Bahçeli'nin adını anmadan yaptığı açıklamada, "Anayasa Mahkemesine her karar sonrası hukuki olmayan yaklaşımlarla saldırmak en başta bu ülkenin hukuk sistemini yok saymaktır" deyip "hukuk devleti" vurgusu yapmıştı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap