SON DAKİKA



Haber > Siyaset > Cumhur İttifakı'nda büyük çatlak: Bahçeli, AKP'nin oyuna gözünü dikti

Cumhur İttifakı'nda büyük çatlak: Bahçeli, AKP'nin oyuna gözünü dikti

07 Ağustos 2022 Pazar - 12:14




Cumhur İttifakı ortağı MHP lideri Bahçeli Sivas'ta başlayacak mitingle sahaya iniyor. MHP kaynakları, AK Parti'den kaçan seçmenden en çok kendilerinin oy alacağını söyledi.





Erken seçim tartışmalarıyla gündemden düşmeyen 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde partiler tek tek sahaya iniyor. Yaptığı açıklamalarla AK Parti siyasetine de yön veren Cumhur İttifakı ortağı MHP lideri Devlet Bahçeli Sivas'ta yapacağı mitingle seçim startı vermeye hazırlanıyor.

Eylül ayında sahaya inecek olan Bahçeli, kulislere yansıyan bilgilere göre ajandasına Diyarbakır, Muş, Şırnak gibi Güneydoğu Anadolu illerini de alıyor. MHP kaynakları, AK Parti'den kaçan seçmenden en çok oyu kendilerinin alacaklarını iddia etti.

SEÇİM MAYIS AYINDA 

2023 seçimlerinin mayıs ayında yapılma seçeneğinin iktidar kanadından konuşulduğunu aktaran MHP kaynakları, “4 Eylül'de Sivas'ta başlıyor. 11'inde Bursa var. 4 il belli. Erzurum'da da olacak. Şu an Genel Başkanımız Hakkari'ye gitse en az 10 bin kişi karşılar. Şırnak'ta da öyle. Oralarda huzur var güvenlik var, vatandaş memnun. Ama tabii gençlerin işsizlik sorunu da var. Bu seçimlerde Güneydoğu Anadolu illerinden 4-5 milletvekili bekliyorum MHP'ye. Şırnak, Muş, Van buralardan milletvekili çıkabilir. Sürpriz olmasın. Çünkü oralarda CHP hiç yok” ifadelerini kullandı.

AKP'DEN EN ÇOK OYU MHP KAPACAK


Gazete Durum'da yer alan habere göre MHP kaynakları oy kaybı yaşayan AK Parti iktidarından en çok oyu MHP'nin alacağını öne sürdü. Kaynaklar, Cumhur İttifakı içinde oy geçişgenliğinin kendi partileri lehine gerçekleşmesini beklediklerini aktardı.

Seçimde AK Parti'nin ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın arasında oy farkı olabileceğini dile getiren kaynaklar, MHP'nin kendi seçmenini kaybetmeyeceğini ve İYİ Parti'ye oy kayması yaşanmasının ihtimal dışı olduğunu belirtiyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap