SON DAKİKA



Haber > Siyaset > Çok konuşulacak iddia: Ali Babacan'ın partisindeki "Erdoğancılar" kimler?

Çok konuşulacak iddia: Ali Babacan'ın partisindeki "Erdoğancılar" kimler?

16 Nisan 2020 Perşembe - 09:50




Ali Babacan’ın kurduğu DEVA Partisi’nde yer alan bazı isimlerin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın takdiriyle kurucular kuruluna girdiğini, Abdullah Gül’e yakın birçok ismin ise daha başlangıç aşamasında tasfiye edildiği iddia edildi.





11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün desteği ile Ali Babacan tarafından kurulan DEVA Partisi ile ilgili çok konuşulacak bir iddia ortaya atıldı. Partinin kuruluşu sırasında kamuoyuna yansıyan Babacan ile Gül arasında yaşandığı iddia edilen anlaşmazlığın halen sürdüğü ve Gül’ün Babacan’a olan desteğini geri çekebileceği belirtildi.

Abdullah Gül’e yakınlığı ile bilinen bir isim, bazı kurucular kurulu üyelerinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın takdiriyle listeye girdiğini öne sürdü. Söz konusu isim, DEVA Partisi’nin kuruluş çalışmalarında yer almasına rağmen liste dışında kalanlara dikkat çekerek, ”Abdullah Gül’e yakın olanlar partinin kuruluşuna günler kala tasfiye edildi. Şu an Erdoğancılar partide hakim durumdalar. Haşim Kılıç, Beşir Atalay gibi isimlerin de dışarıda kalması, Erdoğancıların etkisinden kaynaklandı.” ifadelerini kullandı.

Diğer yandan Babacan’ın Abdullah Gül ile yaşadığı sorunu ortadan kaldırmak için önümüzdeki günlerde adım atabileceği öğrenildi.

Kaynak Yeniçağ

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap