SON DAKİKA



Haber > Siyaset > CHP'li Veli Ağbaba 'Açlığa mahkum edildiler'

CHP'li Veli Ağbaba 'Açlığa mahkum edildiler'

01 Ocak 2024 Pazartesi - 16:48




CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, 2023 yılında emekçilerin durumuna ilişkin değerlendirmede bulundu. Ağbaba, "Emekçiye verilen sözler unutuldu" mesajını vererek, "11'nci ay itibarıyla asgari ücret açlık sınırının yüzde 20 altında kalmıştır.





CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, "Türkiye 2023 yılında enflasyonda Avrupa birinciliğini kimseye kaybetmemiş, dünyada da üst sıralardaki konumunu korumuştur" diyerek TÜİK'in yayımladığı verileri işaret etti.

CHP'li Ağbaba, "TÜİK’in bastırılmış enflasyonuna göre bile ilk 11 ayda gıda fiyatlarındaki artış yüzde 64 oldu. Yüksek enflasyon nedeniyle emekçilerin alım gücü sürekli azalmış, yıl genelinde asgari ücret açlık sınırının altında seyretmiştir. 11'nci ay itibarıyla asgari ücret açlık sınırının yüzde 20 altında kalmıştır. AK Parti emekçileri açlığa mahkum etmiştir" şeklinde konuştu.

'YÜZBİNLER YİNE GÖRMEZDEN GELİNDİ'

Milyonlarca vatandaşın asgari ücretle geçindiğine de vurgu yapan CHP'li Ağbaba iktidarın para politikasına dikkat çekti. Ağbaba sözlerini şöyle sürdürdü:

"AK Parti’nin yönetime geldiği 2002 yılında en düşük emekli maaşı 240 lira iken asgari ücret 184 liraydı. En düşük emekli maaşı asgari ücretin 1,3 katıydı. 2023 Aralık asgari ücrete göre şu an emekli maaşı yüzde 65’ine geriledi.

Çıraklık ve staj geçmişi olan sigortalıların, sigorta başlangıcına sayılmadığı ve bu süreler borçlanılamadığı için mağdur olan yüzbinler yine görmezden gelindi. Seçim öncesi bakılacağı söylenmesine rağmen seçim bitince unutuldu."

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap