SON DAKİKA



Haber > Siyaset > CHP'den Kanal İstanbul çıkışı: İktidara geldiğimizde kredileri ödemeyiz

CHP'den Kanal İstanbul çıkışı: İktidara geldiğimizde kredileri ödemeyiz

22 Aralık 2019 Pazar - 14:27




Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kanal İstanbul projesinin hayata geçirileceğini açıklamıştı. Kanal İstanbul için ''felaket'' diyen CHP Sözcüsü Faik Öztrak, iktidara geldiklerinde proje için alınan kredileri ödemeyeceklerini söyledi.





CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Kanal İstanbul projesinin bir felaket olduğunu belirterek projenin yapımı için alınan kredileri iktidara geldiklerinde ödemeyeceklerini söyledi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Öztrak, katıldığı CNN Türk programında Kanal İstanbul'la ilgili soruları yanıtladı.

"KANAL İSTANBUL, ÇEVRE FACİASINA YOL AÇACAK"

Öztrak, Kanal İstanbul projesine ilişkin, "Kanal İstanbul bir ucube. Proje dahi demek istemiyorum. Bir çevre faciasına yol açacak, İstanbul'u susuz bırakacak, depremi tetikleyecek gerçekten büyük bir sıkıntı. Bu konu tüm Türkiye'yi ilgilendiriyor. Türkiye'nin Boğazlar'daki egemenliği çok zor elde edilmiştir. Lozan'dan sonra Montrö Sözleşmesi yapılmıştı, bunun yeniden tartışılmaya açılacağına dair çok ciddi iddialar vardır. Kanal İstanbul tam bir felakettir" dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap