SON DAKİKA



Haber > Siyaset > CHP'den Erdoğan'ın “Be ahlaksız" sözlerine 128 bin TL'lik dava!

CHP'den Erdoğan'ın “Be ahlaksız" sözlerine 128 bin TL'lik dava!

28 Nisan 2021 Çarşamba - 13:54




CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, merhum Başbakan Adnan Menderes ile ilgili sözlerinin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın “Be ahlaksız, be edepsiz.." sözlerine 128 bin TL'lik dava açtı.





CHP Grup Başkanvekili Engin Altay katıldığı bir televizyon programında "Benzetme olmasın" diyerek başladığı konuşmasında, Adnan Menderes'in "en büyük hatasının dinci odaklara yüz vermesi" şeklinde sözler kullanmıştı.

ALTAY'DAN ERDOĞAN'A 128 BİN TL'LİK TAZMİNAT DAVASI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da bu sözlere “Be ahlaksız, be edepsiz.." diye karşılık vermişti. Engin Altay, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendisine yönelik kullandığı sözleri ile ilgili 128 bin TL’lik manevi tazminat davası açtı.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

* Ankara 14. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde, 128 bin TL'lik manevi tazminat davası açtık. Erdoğan, ‘…benim akıbetimin de Menderes’in akıbeti olabileceğini ümit ettiğini söylüyor' dedi.


* Benim böyle bir sözüm, böyle bir ifadem yok. TV kayıtlarını izleyen herkes bunu açıkça görecektir. Mahkemenin de göreceğine inanıyorum. Hiç kullanılmayan bir ifade ile ilgili olarak, Erdoğan, ‘ahlaksız, edepsiz' diyor.

* Cumhurbaşkanı devletin ve milletin birliğini temsil eden en yüce makamdır. Dolayısıyla bu görevde bulunan bir kişinin benim söylemediğim bir ifadeyi, söylemiş gibi kamuoyunda söylemesi ve hedef göstererek açıklama yapması kabul edilemez.

ERDOĞAN - ALTAY ARASINDA 'MENDERES' POLEMİĞİ

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay katıldığı TV programında "Benzetme olmasın" diyerek başladığı konuşmasında, 1950-60 yılları arasında Başbakanlık görevinde bulunan ve 27 Mayıs 1960 darbesinin ardından idam edilen Demokrat Parti lideri Adnan Menderes'in "en büyük hatasının dinci odaklara yüz vermesi" olduğunu söylemişti.

Altay, "Rahmetli Menderes de bir dönem bu dinci odaklara pek yüz vermişti, taviz vermişti. Ve onlar o kadar ileri gitmişlerdi ki Menderes'ten aldıkları güç ve yüzle. Menderes, Atatürk'ü Koruma Kanunu'nu yapmak zorunda kaldı. Umarım Erdoğan'ın da sonu benzemesin Menderes'e. Onu biz sandıkla tıpış tıpış göndereceğiz" sözlerini sarf etti.


Cumhurbaşkanı Erdoğan ise Altay'a, "Bir ahlaksız çıkmış, benim akıbetimin de Menderes’in akıbeti gibi olabileceğini ümit ettiğini söylüyor. Be ahlaksız, bre edepsiz, biz bu yola çıkarken kefenimizi giyerek çıktık. Siz zaten ölüm dendiği zaman kaçacak delik arayanlardansınız. Menderes’in akıbetinden hoşnut mu, memnun mu oluyorsunuz? O akıbeti hazırlayanlar da sizdiniz. Bize de aynısını mı hatırlatıyorsunuz, biz bunların hepsine hazırız. 15 Temmuz’da bunu gördük ve hazırlayanlara da bu ülkeyi mezar ettik, mezar. Basın toplantılarıyla falan benim akıbetimin öyle olacağından hiç bahsetme. Biz şuna inanmışız, her nefis ölümü tadacaktır, bitti. Senin değerlerinde böyle bir şey yoksa onu ben bilmem. Ama sen de tadacaksın, onu bil." söyleriyle tepki göstermişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Adnan Menderes'le ilgili sözleri hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Altay hakkında soruşturma başlatırken, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) da Altay'ın sözleri nedeniyle inceleme başlattı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap