SON DAKİKA



Haber > Siyaset > CHP'den anket açıklaması: AK Parti'nin oyu yüzde 20'nin altına düşebilir

CHP'den anket açıklaması: AK Parti'nin oyu yüzde 20'nin altına düşebilir

09 Eylül 2021 Perşembe - 10:11




CHP Genel Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, anket sonuçları ile ilgili açıklamada bulunarak "Seçime giderken AKP'nin yüzde 20'nin altına düştüğünü görebiliriz" dedi.





Halk TV canlı yayınında açıklama yapan CHP Genel Başkanı Oğuz Kaan Salıcı parlamenter sistemin temel alınması kaydıyla yeni anayasa için Cumhur İttifakı ile görüşmeye hazır olduklarını söyledi.

"3 SENEDİR KRİZDEYİZ"

Başkanlık sisteminin temel alındığı hiçbir anayasa görüşmesinde yer almayacaklarını belirten Salıcı "Başkanlık sistemine geçtiğimizden bu yana iyiye giden hiçbir şey yok. İyiye giden hiçbir şeyin olmadığı bir ortamda bunun faturasını bu rejim değişikliğine kesmekten daha doğal hiçbir şey yok. 3 senedir krizdeyiz. 3 yıl oldu. Türkiye çok kriz gördü, ekonomik alt üst oluşlar yaşadı ama hiçbiri 3 yılı görmedi. Bir dip yaptık sonra 'V' şeklinde bir çıkış yaptı. İkinci Dünya Savaşı'nı gördük biz, Soğuk Savaş dönemini yaşadık, darbe dönemlerini yaşadık, yaşamadığımız şey kalmadı ama 3 yıldan beri krizdeyiz ve krizden çıkacağımıza dair tünelin ucunda ışık yok. Şimdi böyle bir ortamda bu kriz ortamını daha da katmerleştirecek bir öneriyle gelirlerse biz ne diyeceğiz vatandaşa? Bir anlamı yok bunun" diye konuştu.

"CHP İTTİFAK STRATEJİSİNİ DOĞRU DEĞERLENDİRDİ"

Barış Pehlivan'ın AKP'nin anketlerde halen birinci parti olarak göründüğüne yönelik sorusuna ise Salıcı "Ders çıkarmamız gereken bir şey varsa bunu meziyetle kabul eden bir siyasi partiyiz. Siyaset sonuç alma işi aynı zamanda. Yani yüzde kaç oy aldınız, yüzde kaç oy başarıdır, bunu uzun uzadıya konuşabiliriz. Ama belediye seçimlerini kazandıysanız başarılısınızdır. Bizim genel seçimlerdeki oyumuz yüzde 22,65. Tam 9 ay sonra Mart 2019'da bir yerel seçim yapıldı ve o seçimde Türkiye'nin 11 büyükşehir belediyesini, 10 il belediyesini ve 250 civarında da toplamda belediye sayısına ulaştı CHP ki her iki vatandaştan biri CHP'li belediye başkanından hizmet alıyor. 9 ay önce 22,65'ti oyumuz, sonra siyasi bir sonuç aldı CHP. İttifak stratejisini doğru değerlendirdi. AKP'nin getirdiği, dayattığı stratejiyi çevirdi ve lehine sonuç aldı" dedi.


"AKP YÜZDE 20'NİN ALTINA DÜŞEBİLİR"

CHP'nin anketlerde yüzde 26-29 bandında gezdiğini belirten Salıcı, "Ama o anketlerin tamamında AKP, CHP'nin 1 puan 2 puan CHP'nin önünde çıkıyor. Ama seçimi kim kazanacak? Biz kazanacağız. İttifak stratejisini doğru yürüttüğümüz için, İYİ Parti ve diğer partilerle. Biz herkesin bayramlaşabildiği tek partiyiz. Düşünsenize biz bayramlaşırken birbirimizi ayırmayız. Dolayısıyla bu ittifak stratejisini, şu yürütmüş olduğumuz kucaklayıcı,toplumun farklı kesimlerine ulaşan ve ön yargıları ortadan kaldıran siyaseti güttüğümüz sürece bizim seçimi kazanmamız çok yüksek ihtimal olarak görünüyor. AKP'nin bugün oyu 31-32 olabilir. 3 ay sonra AKP'yi 25'lerde görebilirsiniz. Seçime giderken de 20'nin altına düştüğünü görebilirsiniz. Türkiye'nin siyasi tarihinde bunun örnekleri var. Ama biz eşit koşullarda yarışan siyasi partiler değiliz. Yargı tamamen ellerinde. Biz bir tivit attığımız için yargılanabiliyoruz, AKP'liler ise her türlü evrak, bilgi, belge tamam olmasına rağmen hakimlerin gözünün görmediği, savcıların suç duyurusunda bulunamadığı bir ortamda yaşıyor. Medya ağır bir şekilde tekellerinde ve Türkiye'nin birçok yerinde egemen durumdalar. Şimdi biz eşit mi yarışıyoruz?" diye sordu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap