SON DAKİKA



Haber > Siyaset > CHP ve İYİ Parti arasında ittifak trafiği

CHP ve İYİ Parti arasında ittifak trafiği

21 Kasım 2018 Çarşamba - 18:22








Aydın ile CHP Parti Meclisi (PM) Üyesi Bülent Tezcan, iki partinin  yerel seçimde yapacağı ittifaka ilişkin ikinci görüşmelerini gerçekleştirdi.
 
Yaklaşık 1 saat süren görüşmenin ardından Aydın, İYİ Parti Genel  Merkezine gelişinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
 
Bir gazetecinin, "Görüşmeye ilişkin neler söyleyeceksiniz?" sorusu  üzerine Aydın, "Sık sık bir araya geleceğiz. Bugün görüşmemizi tamamladık. Temel  ilkelerin belirlenmesi konusunda bir mutabakat sağladık. Bu sağlanan mutabakat  üzerinden önümüzdeki döneme ait bir yol haritası oluşturduk." diye konuştu.
 
Türkiye'nin büyükşehirlerinde dikey yapılaşma ile büyük bir talan  ekonomisinin kurulduğunu savunan Aydın, bu talanın ortadan kaldırılması için  yapılacak iş birliğini, gerçek bir vatanseverlik olarak gördüklerini söyledi.
 
"(İstanbul'dan özür dileriz, dikey yapılaşmaya mahkum ettik) diyenler  bugün İstanbul'a talip, 'Ankara parsel parsel satıldı' diyenler bugün Ankara'ya  talip." diyen Aydın, parti merkezli bir bakış açılarının bulunmadığını, yıllardır  devam eden bu durumun sonlandırılması gerektiğini kaydetti.
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet  Bahçeli'nin bugün bir görüşme gerçekleştirdiğini anımsatan Aydın, İYİ Parti'nin  Türkiye'nin zorluklarını aşmada diyaloğa ve hoşgörüye dayalı bir anlaşma zemini  aramasının bu partilere iyi geldiğini ifade etti.
 
"Görüşmeleri en kısa sürede sonlandıracağız"
 
"CHP ile İYİ Parti arasında nelerde mutabakat sağlandı?" sorusuna  Aydın, "Aşağı yukarı alanı çizdik büyükşehirlerde. Şimdi onun içini dolduracağız.  Bir isim konusuna kesinlikle girmedik. Alanı tarif edersek içini doldururuz, o  kolay." cevabını verdi.
 
"Görüşmelerin 15 gün içerisinde sonlandırılacağı doğru mu?" sorusu  üzerine Aydın, "Gün vermek doğru olur mu bilmiyorum ama en kısa sürede yapmanın  gayreti içerisindeyiz." karşılığını verdi.
 
"Ankara ve İstanbul'u CHP-İYİ Parti ittifakı mı alacak?" sorusunu  Aydın, "Öyle bir şey yok. Taksimat görüşmemiz yok ama artık o aşamaya geldik  diyebilirim." diye yanıtladı.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0
CHP

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap